A MILOTAI TISZAVIRÁG HORGÁSZEGYESÜLET HIVATALOS HONLAPJA

Honlapunk a Milotai Tiszavirág Horgászegyesület életéről, kapitális fogásokról szól 100 oldalon keresztül, melyet az aktuális eseményekkel, fogásokkal folyamatosan bővítünk

 A KÖZELMÚLT ESEMÉNYEI

Ezúton is Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Eredményekben Gazdag Boldog Új Évet Kívánunk Mindenkinek!

2017.12.24.: Nagy visszhangot váltott ki az óriásharcsa kifogása, ami érthető is. Pedig néhány dolog kimaradt a fogás leírásából: pl. ifj. Daniló László fogott akkor este még egy 4 kg-os pontyot és egy 5 kg-os amurt - de hát abban az euforikus állapotban - fényképezés közben kiabálva az ilyen "apróságok" elsikkadnak. No és azt is elfelejtettem megemlíteni, hogy az év legnagyobb részében az alacsony vízállás miatt ("csak" 4 m. általában az átlag mélység) a tó északi (napijegyesek részére fenntartott helyek itt vannak - de a tulajdonos engedélyével a déli oldalról is lehet napijegyeseknek horgászni) kényelmesen végig lehet a parton gyalogolni fárasztás közben, így egy óriásharcsa kifogásához csónak sem szükséges. 

2017.07.17.:Sajnos jócskán el vagyunk maradva a honlap szerkesztéssel, de Filep István 50 kg-os harcsájáról mindent már most hírt adunk. Bővebb leírás a Villantó Magazin oldalain, amely itt is megtalálható lesz, és persze a további eseményeink is - rövidesen!

dscf5082.jpg

Ezúton is tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy 2017.03.30. (csütörtök) kb. 12.00.13.00. óra között 12 mázsa 2-2,5 kg közötti pontyok telepítését végezzük. 

Ezt követően 2017.08.(szombat) 07.00. óráig általános horgászati tilalom lép életbe. A tilalom természetesen a kezelésünkben álló "nagy víz" melletti 2 kis tóra is vonatkozik!

A tilalom után szeretettel várjuk a napijegyes horgászokat is. Felnőtt: 2500 Ft;ifjúsági:1250 Ft; Gyermek napijegy nincs. Gyermek éves horgászengedély 12000 Ft, de csak azok részére lehet váltani, amelyik gyermek közvetlenhozzátartozója érvényes területi engedéllyel rendelkezik.

017.éves és egyben tisztújító közgyűlésünket  2017.03.05. (vasárnap) 08.30. órától tartjuk a Milotai Általános Iskola Napközi otthonában (Polgármesteri Hivatal udvarában).A meghívókat a  napirendi pontokkal együtt minden tagunknak megküldjük. A közgyűlés után lehetőség lesz az engedélyek kiváltására, amelynek árait a közgyűlés határozza meg. Az újonnan belépni szándékozókat is szeretettel várjuk közgyűlésünkre.

A fogási naplók leadási határideje 2017. február 28., de a fogások közgyűlésre történő eredményes összesítése céljából kérjük a tagságot, a fogási naplók mielőbbi leadására. Fontos a horgászattal eltöltött napok összesítése rész kitöltése is, mivel azt fel kell tüntetni az engedélyek kiadását lehetővé tevő számítógépes nyilvántartásban: e rész kitöltése nélkül nem adható ki az engedély.

Aki nem adja le időben a fogási naplóját, +2000 Ft-ot kell fizetnie, amit szintén rögzít a számítógépes program.

Jó Fogásokban Gazdag Boldog Új Évet Kívánunk Mindenkinek!

15727197_239559069817540_8061052952446323756_n.jpg

 

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Eredményekben Gazdag Boldog Új Évet Kívánunk Mindenkinek!2288_karacsony-a-parton.jpg

2016.11.28.13.00-ra megérkeztek a dévérek!

dscf4246.jpg

Zömében tenyérnyiek jöttek, de voltak 1kg és a feletti példányok is, igaz a lezúduló áradatból nem sikerült minden pillanatot elkapni.

dscf4247.jpg

 

dscf4248.jpg

Ebből az állásból lehet látni, hogy a lezúduló haláradatnak az eleje már vizet ért, a vége pedig még fent startol. Két tartályból lettek leereszteve, szállításukat 1-1 oxigénpalack biztosította.

dscf4249.jpg

Őri Krisztián és Nyitrai Sándor biztosította a sérülésmentes landolást.

dscf4250.jpg

dscf4251.jpg

dscf4255.jpg

Természeti kincsünk, a Milotai Süllős Bányató további kincsekkel bővült. Arany az ezüst között: a vizek királynője Tóth Péter halászati őr kezében. Ezenkívül süllőnek is hívják. Remélem, legalább ilyen koráig nem fogják ki:

id_rozsalyi_janos.jpg

id. Rozsályi János fogta a Milotai Süllős Bányatavon. Amikor az arany már gyémánttá változott.

id_rozsalyi_janos_1.jpg

  

 

 dscf4256.jpg

Itt egy újabb süllő, volt még ezekből is jónéhány. 

dscf4258.jpg

Tamás Géza, a felügyelő bizottság elnöke, tiszteletbeli elnök (balról) és Bartha Elek is örül a tó újabb, váratlan ajándékként érkező nemes lakóinak. 

dscf4259.jpg

-

dscf4260.jpg

dscf4261.jpg

 

dscf4262.jpg

 

dscf4264.jpg

 

dscf4266.jpg

 

dscf4269.jpg

Tamás Géza lentről figyeli a tartályból érkező halak állapotát, valamint, hogy a tartály elhagyásakor nem ér-e őket mechanikai sérülés.

dscf4271.jpg

Bartha Elek elégedetten konstatálja a kézzelfogható eredményt: kilós dévérek is érkeztek. "Ők" tavasszal már leívnak, mivel nálunk kiválóan szaporodik a dévér és gyorsan fejlődnek vizünkben, ezért a kisebb dévérek is szívesen fogadott új lakók. A horgász két dolog miatt is örül nekik: fogásuk igazi horgászélmény, a ragadozóhalak számára pedig kiváló takarmányhal, így kevésbé fogják zavarni  a többi békés halat, amint pl. a sokak által áhított pontyokat.

dscf4277.jpg

Horgászvizünk új lakói rövidesen beterítik az egész tavat. Az itt látható nagyvízünk ugyan összeköttetésben áll a két kisebb tavunkkal,  de a viszonylag alacsony vízállás miatt nem tudnak most oda átvándorolni, magasabb vízállás esetére pedig már elhelyeztük az ezt megakadályozó dróthálót.

dscf4278.jpg

Tóth Péter halászati őr leszereli a halszállítók csúzdáját.

dscf4281.jpg

ltt pedig Őri Krisztiánék húzzák fel egyesületünk csúzdáját, amely mint már sokszor, most is jó szolgálatot tett. Ők elsősorban harcsahorgászok és harcsacsaliként a dévérre esküsznek. Nem egy éjszakát töltöttek már el stupekkal harcsára horgászva, és nem egy harcsa óriást akasztottak meg már a Milotai Süllős Bányatavon.  

2016.11.28.10.05.: Most folyik a dévérek rakodása. Egészen pontosan 510 kg fog érkezni, melynek időpontját nagyjából sikerült eltalálnom: 13.00-ra fognak ideérni.

2016.11.26.: EZÚTON IS TÁJÉKOZTATJUK AZ ÉRDEKLŐDŐKET, HOGY 2016.11.28-ÁN, HÉTFŐN

    5 MÁZSA DÉVÉRKESZEG TELEPÍTÉSÉT

VÉGEZZÜK A MILOTAI SÜLLŐS BÁNYATAVON. PONTOSABB IDŐPONTOT A HAL KISZÁLLÍTÓJA NEM TUDOTT MONDANI, DE ELŐRELÁTHATÓAN KB. 13.00. ÓRAKOR LESZ. AMINT PONTOSABB IŐPONTOT TUDUNK (EZ CSAK HÉTFŐN VÁRHATÓ), AZONNAL SZEREPELTETNI FOGJUK HONLAPUNKON, VALAMINT A HALÁSZATI ŐRNÉL IS LEHET ÉRDEKLŐDNI A 06/20 4726241 SZÁMON. Természetesen a telepítés után nem lesz semmilyen tilalom, mivel horgászrendünknek megfelelően fogási tilalmat csak pontytelepítés után kell elrendelni.

2016.08.14.: Biztosan kellemes meglepetés érte az egyik beregsurányi napijegyes horgászt, amikor a Milotai Süllős Bányatavon első horgászata alkalmával rövid időn belül egy 15 kg-os amurt és egy 5 kg-os pontyot fogott. Annyira meglepődhetett ezen, hogy még fényképet sem készített a halakról. Egyébként a napijegyes horgász is (felnőtt és ifjúsági egyaránt) súlyhatártól függetlenül napi két nemes valamint 5 kg egyéb halat térítésmentesen megtarthat. Ette is a kefét még napokkal utána is náhány eredménytelen helyi horgászunk! A fogás körülményeiről csak annyit tudni, hogy a sziget környékén történ a nappali órákban. A magam példáján tudom, hogy ez hatalmas élmény lehtett, ezek ugyanis nem "műanyagtavi", könnyen kifogható zsírtömegek, hanem rafinált, csupa izom, pokolian erős halak. Mindebből is levonható tanulság többek között:

1. Nem biztos, hogy a helyi horgász többet    tud,       mint a napijegyes.

2. Csak sopánkodással halat fogni nem lehet, a halakat ez hidegen hagyja.Viszont itt vannak! De nem "csak" ilyenek, hanem 30 kg felettiek is. Persze ez is hihetetlennek tűnik, de bízom benne, hogy valaki fog egy ilyet és megmutatja - nem kizárt, hogy napijegyes horgász! Ahogy a milotai Nyilas Laci barátom szokta mondani: "...azt sem bánnám, ha én lennék az!"

2016.07.23.: Ránéztem honlapunk látogatottságára: elég magas. Pedig mostanában nem szerepeltettünk képeket fogásainkról, mivel nem érkeztek be a képek. Mint számomra kiderült, ennek technikai akadályai  (is) vannak, többen pedig nem szeretnék elárulni, hogy jó fogásaik voltak-vannak, tekintettel arra, hogy horgászvizünk legnagyobb szélessége kb. 100 m, és sajnos több "vándor" horgász van, akik keresik a "jó" helyeket. Nekik, és azoknak is mondjuk, hogy horgászvizünk bármelyik pontján szinte ugyanolyan eséllyel lehet halat fogni megfelelő hozzáértéssel. Az, hogy jelenleg nem könnyű, már más kérdés.  Viszont aki fog, "darabos" halat fog, ami ált. 4 kg-nál kezdődik. Egyik horgászunk a minap 4 halat fogott egy éjszaka alatt, súlyuk összesen 20 kg volt. Tegnap érdeklődtek tőlem telefonon, milyen halakat lehet itt fogni. Elmondtam, hogy ez most nehéz terep - nem az akadók miatt, mivel abból csak nagyon kevés van. A kihívás a nagy víztömegben (jelenleg 5 m. átlag mélység), ebből adódóan a halak mélység szerinti megtalálásában - vagy kivárásában van. Többen fogtak már idén nem is egy 10 kg feletti pontyot, egy "darabosat" én is fogtam a minap. Ragadozó halra szinte senki nem horgászik, pedig érdemes: süllő, csuka, harcsa vár az értő módon felkínált csalikra, mindezt honlapunk korábbi fotói is igazolják. De pl. Fülep Gyula tavaly 5,75 kg-os balint fogott vöröszszárnyú keszeggel (sajnos erről még nem érkezett meg a kép). Ma én is horgászni készülök egyik bottal békés, a másikkal ragadozó halra megyek. Nálam (is) szertartása van a horgászatra való készülésnek és magának a horgászatnak is, a halfogás már csak hab a tortán.

Napijegyes horgászok elhelyezkedésében személyesen is segítséget nyújtunk, további info 6. "elérhetőségeink" oldalunkon. Halászati őr, napijegy váltás: Tóth Péter tel.:06/20 472 62-41. Kértek tőlem pontos címet is GPS-hez. Halászati őrünk éppen a tóra vezető egyik utcában lakik, 150 m-re, a Milotai Süllős Bányatótól: Milota, Ady Endre u. 35.

2016.05.03.:PONTYFOGÁS TILALMI IDEJÉNEK FELOLDÁSA!!! Sok horgász kedvét veszi el a május2-június 15 közti időszak, amely alatt a legtöbb horgászvízen tilos a ponty kifogása. Nálunk, a Milotai Süllős Bányatavon a tó adottságai miatt sajnos nem, vagy csak igen csekély mértékben szaporodik a ponty, ezért idén is megkértük, és meg is kaptuk a ponty fogás tilalmi idejének feloldását, valamint - szintén erre az időszakra vonatkozó - a harcsa méretkorlátozására történő feloldást is. Mint tapasztaljuk is, a harcsa nálunk szaporodik, viszont az "Ő" fogási tilalmával kapcsolatos korlátozás azért került feloldásra, mert túlságosan is elszaporodott és veszélyezteti a halállományt.

x3.jpg

A viszonylag hideg, szeszélyes időjárás miatt még nem melegedett fel kellőképpen horgászvizünk, így még kevés ponty "jött ki" a március 25-én telepített 20 mázsából. Képünkön Gubacsi József az egyikkel. A vízhőfok felmelegedésével várhatóan aktivizálódnak halaink, köztük a nagytestű, kapitális példányok is!

2016.03.31.22.30.: Ismerve halaink pozitív hozzállását ilyenkor a dolgokhoz, sokan már biztosan megkezdték a visszaszámlálást, hiszen már csak pár óra van hátra szombat reggel 7 óráig (így írom, hogy valaki nehogy nulla órának "értse")!

FONTOS FIGYELMEZTETÉSEK:  AZ ÖRÖMBE NEHOGY ÜRÖM KERÜLJÖN! Ne feledkezzünk meg a szabályok betartásáról, amelyek egyébként már nem újak! A HORGÁSZAT MEGKEZDÉSE ELŐTT BE KELL JELÖLNI A FOGÁSI NAPLÓBAN TOLLAL AZ AZNAPI DÁTUMOT(pl. karikázással, vagy ixeléssel)! Ha valaki akár csak ezt elmulasztja, eljárást kezdeményezhetnek vele szemben, a bírság már ilyenkor 10 000 Ft-tól kezdődik!

A kifogott nemes hal megtartása esetén 0,5 kg-os pontosságra kerekítve a fogás után azonnal - még a szerelék újbóli bevetése előtt  (ezt már a halgazdálkodási törvény is így írja elő, de a mi horgászrendünkben azelőtt is így szerepelt) óra, perc pontossággal rögzíteni kell a hal súlyát, és a VÍZTÉRKÓDOT! Új víztérkódunk van a 001274 helyett a 15-066-ot kell írni. természetesen a horgászvíz nevét is be kell írni: Süllős Bányató. Mi is igyekszünk a szabályok betartását ellenőrizni, de kérésünk nélkül is segít ebben nekünk pl. az országos halkommandó és egyéb külső ellenőrző szervek is, tehát mindenképpen célszerű nem csak a fent leírt, hanem valamennyi szabályt betartani nem csak most, hanem mindenkor!

2016.03.25-én több, mint 20 MÁZSA, egész pontosan 2036 kg, 2 kg átlagsúlyú pontyot telepítettünk horgászvizünkbe, a Milotai Süllős Bányatóba! A telepítés utan 2016.04.02. (szombat) 07.00. óráig általános horgászati tilalom lépett életbe! Képek telepítésünkről:

dscf3578.jpg

Nagy várakozás előzte meg a halak érkezését!

dscf3580.jpg

 

dscf3713.jpg

Bartha József elmondhatja magáról, hogy aznap majdnem 20 mázsa halat fogott, mivel majdnem mindet az ő segítségével vettük le a szállító járműről.

 dscf3707.jpg

Bartha József Lukács Pállal együtt a fáradtságot elfeledve örömmel vette le a nagy mennyiségű halat.

dscf3610.jpg

Persze ilyen halak mellett ki tudna fáradtságra gondolni?

dscf3735.jpg

Voltak olyanok is, mint ez a felső kb 4 kg-os nyúrga. Vajon sikerül kifogni őt mostanában, vagy csak megakasztja valaki, de nem bír vele, vagy 15-20 év múlva kerül csak horogra?

dscf3594.jpg

dscf3596.jpg

Mursa Dénes(jobbról) ha csak teheti, mindig ott van a haltelepítésen és minden egyesületi rendezvényen is.

dscf3597.jpg

A láncban leadogatott halakat óvatosan landoltatták a vízen.

dscf3603.jpg

dscf3604.jpg

 

dscf3606.jpg

dscf3618.jpg

dscf3624.jpg

Tetszett a hal mindenkinek, a mennyiséggel sem volt probléma, így végig jó hangulatban zajlott a telepítés.

dscf3632.jpg

dscf3642.jpg

dscf3651.jpg

dscf3634.jpg

dscf3577.jpg

dscf3602.jpg

dscf3655.jpg

 dscf3658.jpg

Többek között Fülep Gyula és Filep István hagytak egy kis pihenőt Bartha Józseféknek.

dscf3656.jpg

dscf3717.jpg

dscf3688.jpg

Előtérben Nyilas Rudi, akinek tiszabecsi üzletében horgászfelszerelést (csalik, etetőanyag stb.) is lehet kapni - vasárnap (délig) is nyitva!

dscf3700.jpg

Közben megbeszétük a további telepítési lehetőségeinket.

dscf3710.jpg

Jobbról Tóth Péter halászati őr, mellette Nagy Sándor titkár összesíti az általa felírt mérési eredményeket.

 

dscf3739.jpg

A telepítést még világosban, de a  papirmunkát sötétedéskor fejeztük be.

 

 

HALTELEPÍTÉS!!!

2016.03.23.: 2016.03.25.(péntek) kb.15.00.órától a szállító tartályok nagyságától függően kb. 20 mázsa ponty telepítését, jövő héten pedig kb. (beérkező bevételtől függően) 8 mázsa dévérkeszeg telepítését fogjuk elvégezni. A pontytelepítés után 1 hét általános horgászati tilalom lép majd érvénybe, a dévérkeszeg telepítésre ez nem vonatkozik.

Állami horgászjeggyel rendelkezők részére napijegyes horgászatra van lehetőség (felnőtt:2.500 Ft., ifjúsági: 1.250 Ft.). Térítés, valamint felső súlyhatár  nélkül elvihető 2 db. nemes, valamint 5 kg egyéb hal (ifjúsági horgászoknak is +ifjúsági horgász is ugyanúgy 2 bottal horgászhat, mint afelnőtt)! Új belépők részére is van még lehetőség, a szabad horgászhelyek közül választhatnak maguknak - díjmentesen - állandó horgászhelyet!

Környezetvédelmi nap 2016.03.12.

Mivel a tavalyi környeztevédelmi napról itt nem számoltunk be, így néhány képet arról is közzéteszünk, már csak a párhuzamvonás miatt is: ugyanis idén jóval kevesebb szemetet kellett összeszedni, ami nem minden esetben horgászoktól származik, ezért is tartunk környezetvédelmi napot:

 2015.03.08._036.jpg

Tavaly is, idén is szép számmal jelentünk meg a környezetvédelmi napon, bár az idein nem látszik nagy tömeg, mivel sokan elszaladtak a helyükre, nehogy valami gond legyen!

dscf3501.jpg

A közgyűlés óta eltelt 1 hét alatt is sok mindent kellett tenni az egyesület működésével kapcsolatban. Ezeket, valamint a várható haltelepítés időpontját beszéltük meg - ha már összejöttünk -, a környezetvédelmi nap teendőin kívül.

dscf3498.jpg

Lukács Pál  fia, Palika is nagy horgász, de volt kitől tanulni, mert - nem tőle tudom -, hogy apukája úgy jött Magosligetről a tiszabecsi iskolába, hogy a táskában ott volt a damil, a horog és az úszó, botot pedig lehetett törni a Batár-parton: ide szokott annak idején szökni a nagyszünetben egy kicsit horgászni. 2013.09.15._084.jpg

Szép fogások egy forró augusztusi napon: a három Pali: apa, fia, unoka! A két szép tükrös délelőtt 11 óra körül 10 perc eltéréssel kapott a 30 C. fokos forróságban.

dscf3515.jpg

id. Rozsályi János tüsténkedik a szél által partra sodort néhány flakon kiszedésével. Mögötte Nagy Sándor titkár és Tóth Péter halászati őr. Tegyük hozzá azért, hogy zsebbenyulós dolog, ha valakinek a horgászhelyén a bizottság szedi össze a szemetet!

dscf3517.jpg

Itt az összekötése a nagy és a középső tónak. A hidat is id. Rozsályi János újította fel. Most egy viszonylag magas vízállást láthatunk, de ritkán előfordul az is, hogy a Tisza áradása miatt a talajon keresztül a vízszint a hidat ellepi, de volt már rá példa, a nagy áradásokkor, hogy ettől 2-3 m-rel magasabb volt a vízállás.

dscf3521.jpg

"Ő" a (nagyságát tekintve) a középső tavunk. Viszonylag sekély, de 6 m-es helyek is vannak benne. Nyáron többnyire hínaras, de egy kb. 50 méternyi kör tiszta felelülete ilyenkor is van. Ez minden csukázó álma, mivel hínár=csuka. De van ebben a vízben is harcsa, süllő, ponty, amur, keszegfélék, és valamennyi halfaj, ami a legnagyobb vízben él, hiszen összeköttetésben vannak. Sőt, a legkisebb tavunk is összeköttetésben áll egy átvágás formájában a középső vízzel, így a nagy vízzel is. Nyáron fogtak a középső vizen egy 7 kg-os süllőt, amit a kifogója igyekezett eltitkolni - gondolom a további eredményességet elősegítendő okból, de mégiscsak befutott hozzám ez az információ. Ez is bizonyítja, hogy nagy a látencia a kifogott halakat illetően. Egyik "horgászmódszer" az, hogy lebeszélik az idetévedt idegent a horgászatról. 26 évvel ezelőtt, mikor idekerültem, a tiszabecsi fürdőhelyen volt egy horgász. Kérdeztem tőle, van-e valami? Nincs semmi - válaszolta. Közelebb lépve láttam, hogy egy bő 3 kg-os süllő volt a szákjában. Bár lehet, hogy neki ez semmi sem volt -akkor.Vigyor

dscf3524.jpg

"Ő" pedig a legkisebb vizünk. Ha lejárnak a tilalmi időszakok, biztosan nem lesz felesleges pergetni itt sem ragadozó halra.

 dscf3519.jpg

Ez pedig a Sziget: érintetlen partja bizonyára sok hal búvóhelye.A Sziget mögött a "nagyvíz"további része látható.

dscf3526.jpg

A továbbiakban a parton végig tisztaság fogadta a bizottságot.

dscf3527.jpg

Ez még mindig a Sziget, a tó É-i, almáskert felőli oldaláról nézve.

dscf3528.jpg

Ezen a szakaszon sem akadt tennivalónk. Napijegyes horgászok ilyen részeken is helyet foglalhatnak, de előtt jó tájékozódni a halászati őrtől, aki segít kiválasztani a legszimpatikusabb horgászhelyet. Tóth Péter halászati őr telefonszáma:0620 472 6241 (elérhetőségünk c. oldalunkon további telefonszámok és e-mail cím is található.

 dscf3533.jpg

Balról jobbra: Lőrincz László magosligeti és Bartha József tiszabecsi horgász többnyire együtt járnak horgászni, és nagyon sok éjszakát is töltöttek már együtt horgászattal - nem eredménytelenü!

2014.04.14_016.jpg

Pl. ezt a két szép pontyot kiérkezése után 15 perc múlva fogta Bartha József egy alkalommal, mellette Zoltán fia, akit azonnal értesített a szerencsés esetről. Ugyanis a két termetes példány egyszerre kapott a két fenekező szerelésen felkínált bojlira, mégis sikerült kifognia!

dscf3550.jpg

Nagy örömmel is tartják mintaszerű rendben a sok halat adó horgászhelyüket. A tó szélessége itt kb 100 m, csak a zoomolás miatt látszik közelinek a túloldal.

dscf3541.jpg

A napijegyes horgászok kedvelt helye a tó É-Ki-i része, ahova bármilyen személygépkocsival a vízpartig le lehet hajtani, és nem mellékesen, horgászni is eredményesen lehet.

dscf3542.jpg

A táblákon szereplő figyelmeztetéseket érdemes mindenkinek megfogadni!

dscf3540.jpg

dscf3544.jpg

A tó K-i, Tiszabecs felőli végétől ilyen volt ekkor a kilátás.

dscf3546.jpg

dscf3547.jpg

Nyilas Rudolf és ifj. Simon János is az eredményes horgászok közé tartozik, Rudi pl. a sok ponty (10+osak is!) mellett fogott szép süllőket és egy 6-as harcsát is. Pedig ez a tónak már másik része: kb. szemben van a napijegyesek részére fenntartott egyik hellyel.2014.07.30_006.jpg

2014.07.30_015.jpg

 

dscf3549.jpg

dscf3552.jpg

Az ilyen, félreeső helyeken is össze szedtük a szemetet. Ezt vagy horgászok, vagy csak az arra járók dobálták el felelőtlenül. Néhányan azt mondják, ők nem szemetelnek, mások után pedig nem szedik össze a szemetet. Van igazuk, de az esetben ha ezt mindenki így gondolná és nem tenne semmit, a képen látható szemét összeszedésére sem került volna sor, ami nem nagy dolog, sokan biztosan méltóságon alulinak tartanák, ha nekik kellene összeszedni "más szemetjét". Pedig a hátrahagyott szemét csak akkor tűnik el, ha valaki összeszedi! Közgyűlésünkön kiemeltem, hogy a meglévőkön kívűl, nagyon súlyos szankcióra számíthat az, aki más horgászhelyére, vagy egyéb félreeső helyre, útra, legrosszabb esetben a vízbe dobja az általa "megtermelt" szemetet: pl. üres kukoricás doboz=környezetkárosítás! Az ilyen szemetelők úgy érzik, a "lebukás" veszélye nem nagy, és nincsenek is tisztában sokszor vele, milyen kárt tudnak cselekményükkel okozni. Volt, aki úgy szállt gépkocsijából, hogy eldobott egy flakont, majd leballagott a horgászhelyére. Azt hitte nem látja senki, de tévedett!

A technika már elég fejlett ahhoz, hogy minden dokumentálható, bizonyítható legyen: már viszonylag sokan rendelkeznek sötétben is - vaku nélkül - kiváló fényképet készítő mobiltelfonnal - és akkor még nem beszéltünk a különböző kamerákról! A rendőrség kamerája pl. állandóan szemmel tartja horgászvizünket - ami számunkra áldásos dolog. Többek között a napijegyes horgászok is nyugodtabbak lehetnek, bár a közbiztonsággal itt azelőtt sem volt probléma: mindenki nyugodt körülmények között, zavartalanul horgászhatott.

2015.03.08._048.jpg

Ez már 2015-ös kép: sajnos ekkor -nekünk- sok szemét volt!

2015.03.08._057.jpg

2015.03.08._061.jpg

 

2015.03.08._066.jpg

A képen balról-jobbra ifj. Daniló László és Orbán Sándor szedi "mások után" a szemetet.

 

 

 

 

2015.03.08._076.jpg

 

2015.03.08._104.jpg

 

Ez is tavalyi kép:nagyon sok szemét gyűlt össze, idén ennek kb 1/4-e volt, bár az is sok!

2015.03.08._109.jpg

 

2015.03.08._120.jpg

2015.03.08._121.jpg

m8.jpg

Utolsó néhány képünk a tavalyi környezetvédelmi napról készült. Ezúton is megköszönjük Orbán Sándor vezetőségi tag horgásztársunknak, hogy nem csak aktív közreműködésével, hanem járműveivel is segítségünkre volt, mivel 100 km-es körzetben nincs legális hulladéklerakó hely. Ezért is lenne fontos az alapvető emberi normák betartása! Továbbá köszönet mindenkinek, aki tavaly és idén részt vettek környezetvédelmi napunkon. Külön köszönet annak a szép számú - mindig aktív - tagságunknak, akik eddig valamennyi környezetvédelmi napunkon  részt vettek!

016.03.11.: Ha valaki most "tévedne" ide, és még nem tudná: HOLNAP, 2016.03.12.(SZOMBAT) 09.00. ÓRÁTÓL KÖRNYEZETVÉDELMI NAP! További info lentebb!

2016.03.06.:megtartottuk éves közgyűlésünket:

kozgy..jpg

dscf3491.jpg

Meghívásunknak eleget téve jelenlétével megtisztelte közgyűlésünket Virág Imre megyei elnök úr is, aki ismertette a horgászatot kedvezően érintő törvényi változásokat.

dscf3467.jpg

Az elnöki beszámolóból többek közöt kiderült, hogy a 2015-ös költségvetésünk TELITALÁLAT volt, mert pontosan annyi bevetélünk teljesült, amennyit beterveztünk.

dscf3483.jpgTamás Géza, tiszteletbeli elnök, a felügyelő bizottság elnöke tartja beszámolóját. 

dscf3487.jpg

Virág Imre megyei elnök úr nagy segítségünkre volt az Alapszabály módosítása során is. Az aztalnál ülő Bunna Istvánné polgármester asszony továbbra is vállalta a horgászegyesületen belüli tevékenységét, és biztosította az önkormányzat további támogatását egyesületünk részére, mindezt ezúton is megköszönjük.

dscf3458.jpg

Számos hozzászólás, kérdés volt, melyek megválszolása valamennyi esetben megtörtént.

A KÖZGYŰLÉS EGYIK DÖNTÉSE, HOGY 2016.03.12. (SZOMBAT) 09.00 ÓRÁTÓL KÖRNYEZETVÉDELMI NAPOT TARTUNK! GYÜLEKEZŐ, JELENLÉTI ÍV ALÁÍRÁSA A TÓ MILOTAI VÉGÉN LÉVŐ HALŐRHÁZNÁL. A RÉSZVÉTEL MINDEN TAG SZÁMÁRA KÖTELEZŐ!

A másik nagyon fontos döntése a közgyűlésnek, hogy A TERÜLETI ENGEDÉLYEKET A KORÁBBI ÁPRILIS 5-I HATÁRIDŐ HELYETT LEGKÉSŐBB MÁRCIUS 15-IG LEHET MEGVÁLTANI EREDETI ÁRON (utána +5000 Ft), MIVEL A KORÁBBI ÉVEK TAPASZTALATAI ALAPJÁN E VÁLTOZTATÁS NÉLKÜL LEMARADNÁNK A VISZONYLAG OLCSÓ KORATAVASZI HAL ÁRAKRÓL, AMI - A MI ESETÜNKBEN, ÁLTALÁBAN 20 MÁZSA HAL TELEPÍTÉSÉT JELENTI - KB. 300 EZER FT. TÖBBLETKIADÁST EREDMÉNYEZNE, VAGY JELENTŐSEN KEVESEBB HALAT TUDNÁNK TELEPÍTENI, HA NEM KERÜLT VOLNA SOR E MÓDOSÍTÁSRA.

MÁSIK FONTOS VÁLTOZÁS, HOGY A TAGDÍJAT LEGKÉSŐBB MÁRCIUS 31-IG KELL BEFIZETNI, VAGY PEDIG A TERÜLETIJEGY MEGVÁLTÁSAKOR. TEHÁT , AKI NEM SZERETNE TERÜLETI ENGEDÉLYT VÁLTANI, HANEM CSAK TAGDÍJAT SZERETNE FIZETNI, ANNAK EZT LEGKÉSŐBB MÁRCIUS 31-IG KELL MEGTENNIE A KÖZGYŰLÉS HATÁROZATA ALAPJÁN, AMELYET EZUTÁN ALAPSZABÁLYUNK IS TARTALMAZ. A tagdíj (3500Ft és a területi engedély ára 20000 Ft)változatlan maradt. Új belépő felnőtt engedély ára mindennel együtt: 47000 Ft. Ez nem tartalmazza a horgászvizsgát, amely nélkül nem lehet belépni, mivel a területi engedély váltásához állami horgászjegy szükséges, azt pedig csak horgászvizsga megléte esetén lehet váltani.: horgászvizsga lehetőségéről további info a Villantó Magazinban. A megszerzett horgászvizsga nem évül el: a régi horgászvizsgák is korlátlan ideig érvényesek! Természetesen, aki csak egyesületi tag szeretne lenni, ahhoz nem kell horgászvizsgát tenni.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 7
Tegnapi: 55
Heti: 86
Havi: 698
Össz.: 204 655

Látogatottság növelés
Oldal: A közelmúlt eseményei
A MILOTAI TISZAVIRÁG HORGÁSZEGYESÜLET HIVATALOS HONLAPJA - © 2008 - 2019 - mlotahorg.hupont.hu

A HuPont.hu-nál a honlap készítés egyszerű. Azzal, hogy regisztrál elkezdődik a készítés!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: sullos horgasztortenetek - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »