A MILOTAI TISZAVIRÁG HORGÁSZEGYESÜLET HIVATALOS HONLAPJA

Honlapunk a Milotai Tiszavirág Horgászegyesület életéről, kapitális fogásokról szól 100 oldalon keresztül, melyet az aktuális eseményekkel, fogásokkal folyamatosan bővítünk

SÜLLŐINKa.jpg

Id. Tamás Géza (86 éves!) fogta a képen látható 6,5 kg és 3 kg-os süllőket, aki már több, a nagyobbikhoz hasonló méretű süllőt fogott már. Géza bácsi kerékpárral, vagy motorkerékpárral jár horgászni, de méhészkedik is. Méheit télen is felkeresi, legtöbször kerékpárral. Mindehhez csak gratulálni tudunk, és további jó egészséget kívánunk!

63.jpg

 Ifj. Lukács Pál fogta ezt a képen látható 6 kg-os fogast, amely egy nappal később, szinte ugyanabban a percben kapott kishalra, mint ugyanolyan méretű társa. b.jpg

Török Pál fogta ezt az 5,8 kg-os fogas süllőt, nem is akárhogy: kukoricával, ami nálunk nem ritka dolog! Pali bácsi nagy ragadozó(s): sok süllőt, de csukát is terített már szárazra. A rafinált amurokat is sokszor megtréfálta már, kár hogy azokból még nincs fényképünk!

lo2008.06.12.19.30-kor_csuszo_olmos_fenekezon_elo_vorosszarnyura_kapott.jpg

Én egy ilyen 3 kg-ossal is beérem. Vörösszárnyúra kapott, amely a parttól 4m-re csúszóólmos fenekező készségen volt felkínálva. A szélhajtó küsz talán még jobb csalihal. Az interneten van olyan tudományos leírás, ahol felsorolják ennek a halnak a népies elnevezését, összesen 49-et (!), de ahogy errefelé ismerik, azt kihagyták:lóga. A domolykó (itt:telény) népies neveként szerepel két "g"-vel lóggaként. Bármilyen fehérhúsú hal jó egyébként csalinak (dévér, bodorka, stb., de a kárászt süllőre sokan nem tartják eredményesnek,mivel könnyen "leül", bár jobb híján én azzal is fogtam már süllőt. A sügér is eredményes lehet, még a szúrós hátuszonyát sem kell levágni, van aki erre esküszik. Többen pedig a halszeletet tartják nyerőnek, lényeg itt is, hogy fehér húsú hal legyen. Van, aki szerint ezek közül is a legbiztosabb a "taposott lóga". Mások hungrocellel bélelik ki, hogy lebegjen a vízben. Ezt én is próbáltam, de nekem nem jött be, viszontaz is lehet, hogy csak rossz időben kísérleteztem.

 64.jpg

Botos Sándor 3kg-os süllőjével, amely elég "tájékozatlan" volt, mert  gilisztára kapott!

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 53
Tegnapi: 55
Heti: 132
Havi: 744
Össz.: 204 701

Látogatottság növelés
Oldal: Süllőink
A MILOTAI TISZAVIRÁG HORGÁSZEGYESÜLET HIVATALOS HONLAPJA - © 2008 - 2019 - mlotahorg.hupont.hu

A HuPont.hu-nál a honlap készítés egyszerű. Azzal, hogy regisztrál elkezdődik a készítés!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: sullos horgasztortenetek - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »