A MILOTAI TISZAVIRÁG HORGÁSZEGYESÜLET HIVATALOS HONLAPJA

Honlapunk a Milotai Tiszavirág Horgászegyesület életéről, kapitális fogásokról szól 100 oldalon keresztül, melyet az aktuális eseményekkel, fogásokkal folyamatosan bővítünk

                                 AKTUALITÁSOK                               (KÖZGYŰLÉS, HALTELEPÍTÉS, KÖRNYEZETVÉDELMI NAP, STB.)

2016.03.01.:"HORGÁSZGYŰLÉS" 2016.03.06-án, vasárnap! Bár 2 hete kiküldtük közgyűlésünkre a meghívókat, mégis  többen még  nem tudják - köztük olyanok is, akik rendelkeznek internettel és a facebookon is gyakran látni őket-, hogy most vasárnap kerül sor erre a fontos eseményre. Igaz, az Alapszabályunk kötelezővé teszi a közgyűlésen való részvételt, talán ezért is nem akar mindenki tudni erről. Évközben aztán érkeznek tőlük a javaslatok, hogy mit kellene tennünk, ami nem ritkán éppen a közgyűlés által  hozott határozattal ellentétes. Itt a lehetőség: MOST kell eljönni a közgyűlésre és résztvenni  tennivalónk meghatározásában!

FOGÁSI NAPLÓK RÖGZÍTÉSI HATÁRIDEJÉNEK MÓDOSÍTÁSA! Tekintettel a napló leadás online rögzítésének általános körülményességét a NÉBIH engedélyezte az IDŐBEN (február 28-ig) leadott fogási naplók rögzítését március 6-ig! Nálunk egyébként valamennyi, fenti határidőig leadott fogási napló rögzítése megtörtént.

2016.02.23.: Már csak pár nap van a fogási napló leadási határidejéig:február 28! Mint korábban is leírtuk: a napló leadását rögzíteni kell a SZÁK számítógépes prgogramba, ezért (is) visszadátumozásra nincs lehetőség! Aki teheti, "jó magyar szokáshoz híven" ne várja meg az utolsó napot, mivel előfordulhat, hogy pl. időjárás miatt nincs internet, vagy egyéb ok: pl. túlterheltség miatt nem működik a program. Sajnos ebben az esetben úgy tekinteni a rendszer, mintha a napló leadás nem történt volna meg határidőre!

2016.02.11.:Közgyűlésünk2016.03.06.(Vasárnap) 09.00. órától lesz, előreláthatóan 12.00. óráig fog tartani. Ehhez viszont kérjük a pontos időben történő megjelenést, mert a szokásos napirendi pontokon kívül a Civil Törvény és az Új Polgári Törvényköny változásai miatt Alapszabályunkat - mint minden más egyesületnek - több ponton módosítani kell. Természetesen a vezetőség felkészül a módosításra, de a fenti változásokat mindenki megtekintheti interneten is.

A közgyűlés végén lehetőség lesz az engedélyek megváltására is. Köszönjük az eddig beérkezett fogási naplók leadását! Akinek ez még nem sikerült, kérjük, hogy tegye meg legkésőbb 2016.02.28-ig, ellenkező esetben csak dupla (70 éven felüliek esetén +2000 Ft) árú államijegy megfizetése esetén válthatnak engedélyt. Méltányossági elbírálásra nincs mód, mivel a SZÁK számítógépes program csak így engedélyezi az adatok rögzítését, azaz a horgászengedély kiadását.

A közgyűlésre szóló meghívót postai úton valamennyi tagunknak eljuttatjuk.

 

2016.01.06: többen érdeklődtek a fogási napló leadásával kapcsolatosan:a fedőlapján a név alatt, a 2. sorban szerepel,hogy a "tárgyévet követő év február 28.napjáig kötelező leadni". Mi viszont kérjük egyesületünk tagjait, hogy január 31-ig tegyék ezt meg, mivel minél hamarabb, de legkésőbb februárban szeretnénk megtartani éves közgyűlésünket, amelyhez jó tudni, milyen fogási fogási eredményeink voltak.

Örökzöld téma:sokan úgy gondolják, mivel nem fogtak semmit, nincs ezzel kapcsolatban tennivalójuk: ez tévedés, mert az üres fogási naplót is le kell adni! Ebben az esetben is ugyanazt a szankciót kell alkalmazni, mint a fogási eredményt tartalmazó fogási napló határidőig történő leadásának elmulasztása esetén:dupla állami horgászjegy ár, 70 év felettiek esetében 2000 Ft.

Egyet lapozva, a 3. oldalon található a horgászattal eltöltött napok száma: alul rögzíteni kell a horgászattal eltöltött napok számának összesítését! Tehát, aki nem fogott egy halat sem, de horgászott, az sem adhat le "üres" fogási naplót, mivel a horgászat megkezdésekor a 3. oldalon található naptárban be kell jelölni a horgászat napját!

A már beérkezett fogási naplóban láttuk, hogy a víztérkódot beírta a horgász (idén már új lesz!!!), de a horgászvíz megnevézést nem: ezt is rögzíteni kell értelemszerűen.

A 48. oldalon szereplő "éves összesítő táblázat"-ot is ki kell tölteni.

Amennyiben a horgász más horgászegyesületnél szeretne engedélyt váltani, igazolást kell kérnie a fogási napló leadásáról!

 

EREDMÉNYEKBEN GAZDAG BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNUNK HONLAPUNK LÁTOGATÓINAK!

SAJNOS NEM ÉRKEZETT KELLŐ KÉPANYAG, PEDIG VOLTAK SZÉP FOGÁSOK. REMÉLEM, HOGY RÖVIDESEN MEGÉRKEZNEK, BÁR A MEGLÉVŐ KÉPEINK ALAPJÁN IS KÉPET LEHET ALKOTNI ARRÓL, HOGY MILYEN FOGÁSI LEHETŐSÉGEINK VANNAK! MINDENESTRE A MÁR MEGLÉVŐ KÉPEINKKEL ÉS AZ ÚJABBAN ÉRKEZŐKKEL RÖVDESEN AKTUALIZÁLNI FOGJUK HONLAPUNKAT. EZÉRT IS KÉREK MINDENKIT, HOGY JUTTASSA EL A SZÉP FOGÁSOKRÓL KÉSZÜLT KÉPEIT A jwa@freemail.hu E-MAIL CÍMRE, ÉS MINT EDDIG IS: DÍJTALANUL FOGJUK SZEREPELTETNI AZOKAT HONLAPUNKON NE PRÓBÁLJA SENKI ÖNÁLLÓAN FELTENNI A KÉPEKET (VOLT MÁR ILYEN - PERSZE CSAK PRÓBA), MERT NEM FOG MENNI.

 2015.07.20: szerencsére csak internet problémák (és nem a tó kiszáradása) miatt (halaink boldogan tvisztelnek a most is a 4 m átlagmélységű vízben) nem tudtuk honlapunkat vezetni eddig ebben az évben, de eseményeink és szép fogásaink ettől függetlenűl ugyanúgy voltak. Természetesen mindenről tájékoztatjuk honlapunk látogatóit, de valószínűleg majdnem mindenkit az aktuális fogási lehetőségek érdekelnek.

nyilas_rudi_1.jpg

Nyilas Rudolf fogta ezt a 13,5 kg-os tőpontyot 2015.június 20-án. Vannak persze ettől jóval frissebb fogásaink is (hasonló méretben), viszont azok képei még nem kerültek hozzánk.

new_doc_64_1.jpg

 

Makai Géza 2015.május 04-én fogta ezt a 12 kg-os gyönyörű tükröst. Egyébként a ponty fogási tilalmi idejének feloldására engedélyt kaptunk,...

new_doc_66_1.jpg

...de Makai Géza visszaengedte a kapitális méretű halat,...

new_doc_67_1.jpg

..."aki" azóta is tovább gazdagítja a Milotai Süllős Bányató állományát.

new_doc_68_1.jpg

Lőrincz László 2015.május 05-én fogta ezt az 5 kg-os tőpontyot.

Rövidesen újabb képekkel jövünk és persze képekben beszámolunk a 2015-ös közgyűlésünkről, a haltelepítésekről és a környezetvédelmi napról is.

 

Legutóbbi fogásainkról honlapunk utolsó oldalain tájékozódhatnak, természetesen a teljesség lehetősége nélkül tesszük közzé azokat, de ezekről, valamint a korábbi évek hasonló időszakához viszonyítva (2011. óta működik honlapunk) szó szerint képet lehet alkotni, milyen fogási lehetőségeink vannak.

 

ITT VOLT NÁLUNK A PV (PECA-VADÁSZ) ÉS EGYBEN FISHING & HUNTING TV!

 

fishing_2014_large_w160.jpg

 

Röviddel a két népszerű, 6 országban látható tv csatorna egyesülése után legnagyobb örömünkre ellátogatott hozzánk Erdélyi Koppány és Gerócs Balázs személyében, akik a Fishing & Hunting csatornán egy sorozat készítését kezdték meg nemrég,  Kalandorok címmel. 

 

 

 

1560439_807167152635830_197201649359077826_n.jpg

 

 

 

Harcszerű körülmények között, szakadó és meg-megálló esőben kezdődött a forgatás. A képen balról jobbra: Gerócs Blázs, PV TV, Erdélyi Koppány, PV TV, Varga Pál, Magyar Pergetőhorgászok Egyesületének elnöke, Tóth Péter, halászati őr, Wachteinheim József elnök, Kánya Nikolett, Kánya Gyula vállalkozó.

 

 

 

 

 

201407.12_003.jpg

 

 

 

Tömegközlekedési eszközzel, hátizsákosan közelítik meg úticéljukat. Képünkön ők látahtóak: balról Gerócs Balázs, jobbról Erdélyi Koppány, előtérben a kamera.

 

2014.jul.12_002.jpg

 

Érkezésük után, 2014.07.12. 15.00. órakor  már meg is kezdték a forgatást. 

 

2014.jul.12_005.jpg

 

A Magyar Pergetőhorgászok Egyesületének elnöke, Varga Pál (jobbra) számos műcsalit, és pergetőbotot hozott tesztelésre.4013.07.15_111.jpg

 

Terv szerint úgy volt, hogy csak átadja az anyagokat és megy tovább...,

 

4013.07.15_159.jpg

 

 

 

...de horgászvizünket meglátva, nem tudott ellenállni: ő is vízre szállt...

 

4013.07.15_025.jpg

 

...és persze partról is pergetett. valamikor éjfél magasságában távozott, de csak azért, mert már szorította az idő, a következő  napi teendők.

 

4013.07.15_075.jpg

 

Az első fogás Tóth Péter halászati őr csukája volt, amely egy ötméteres, egykezes dobás után kapott a parttól 3 m-re támolygó villantóra.

 

Horgászvizünk bemutatásakor a elmondtam, hogy bár a neve Süllős Bányató, de az azzal az általános ténnyel ellentétben, hogy a csuka és a süllő nem fér meg egymás mellett, mert valamelyik valamelyiket felfalja, itt kb. egyenlő arányban jól megférnek.

 

Ezt követően a tv-s fiúk fogtak 2 kisebb süllőt, Varga Pál pedig sügéreket. Én pedig így jártam:

 

2014.07.12_001.jpg

 

21.45. órakor a képen látható gumihalhoz hasonló a parttól 3 m-re erőteljes rávágást éreztem, és a közepes erősségűre beállított fékem ellenére 1-2 másodperc után már csak a gumihal alatt látható ólomfej maradt, még a horgot is elharapta valami. Többször megdobáltam utána azt a helyet, hátha valamilyen akadó volt a ludas, bár ezt a mutatványt egy akadó nem tudta volna elkövetni. Varga Pál szerint ez 10 kg feletti süllő volt, Koppány szerint harcsa. Volt aki később csukára tippelt, bár már ekkor már nagyon sötét volt,így ez a variáció szerintem kiesett. A legvalószínűbbnek én is a nagy süllőt tartom, mert kb 15 évvel ezelőtt jártam úgy a Tiszán, hogy az átlátszó vízben, a parttól kb 2 m-re a szemem láttára egy nagy süllő elkapta a rapalámat, és az akkor is jól beállított fék ellenére egy szemvillanás alatt elszakította a 0.30-as zsinóromat. Mindebből az a tanulság, hogy a fék "jó" beállítása relatív, mert ha nem elég kemény, a harcsa nem akad meg, ha pedig ennek a kritérumnak megfelel, a süllő rávágáskor szakít. Igaz, esetemben nem a zsinórt szakította, hanem a gumihalat harapta le drótostól. Szerintem lazább fék esetén meg lett volna. A süllő kapást valószínűsíti az is, hogy kb. 40 perccel azelőtt a szemközti oldalról 10 gr-os ólomgömbbel (előkén) szerelt rapalával (SR-9S) partról a tó közepéig dobva néhány méter tekerés után semmivel sem összetéveszhető süllő ütésem volt. Esetemet gyorsan elmeséltem a tőlem nem messze horgászó tv-s fiúknak, akik kértek egy rapalát. Koppány egy kimondottan süllőző - ma már nem is gyártott - rapalát választott: CDJ-7. Mint később elmondták, néhány perc múlva valami kérdés nélkül elvitte viszonylag erős szerelékük és jól beállított fékjük ellenére. Nagy valószínűséggel ez is süllő lehetett.

 

Másnap (pontosabban aznap, de már csak reggel) tovább folytatattuk a kalandozást a kalandorokkal. Horgászvizünkön kívül ellátogattunk a Sonkádi Kisbukóra és a Tiszakóródi Nagybukóra (Új Túr folyó, amelyet ásott Túrnak is hívnak) és a Túrtístvándi Vízimalomhoz (Régi Túr).

 

A csónakra szállást Kánya Gyula tiszabecsi horgász biztosította saját forgalmazású, kiváló adottságú, jó árban és többféle méretben kapható "KOLIBRI" gumicsónakjával. További info a csónakról: www.kolibricsónakok.hu

 

4013.07.15_016.jpg

 

 

 

A helyszínekre is ő vitt el bennünket,  segített vendégeink ellátásában, és a szállást is ő biztosította, mivel 3 napig volt nálunk -reméljük csak bemelegítésként - a fishing_2014_large_w160.jpg!

 

                                     KALANDOROKKAL 

 

                   A TISZAKÓRÓDI TÚR-NAGYBÓKÓNÁL 

 

 4013.07.15_020.jpg

 

 4013.07.15_022.jpg

 

2014.07.13-án, szombaton a Tiszakóródnál, a Túr Nagybukón készültek ezek a képek. Itt folyik az Új Túr a Tiszába. Sokan tudják, sokan nem: a ciánszennyezés nem érintette a Tisza felső részének jelentős szakaszát, így ezt a részt sem.  A képen látható, hogy áradt és zavaros  volt a Tisza vize. Az áradásnak is meg vannak a maga ütemei. Sokszor, megfelelő helyet találva éppen ilyenkor lehet harcsát fogni. Ezeket a helyeket a horgászok általában nem árulják el (ez a legfontosabb horgászmódszer). Természetesen én nagyon sok ilyenkor is jó helyet ismerek, és néhányat elárultam volna a Kalandoroknak, de a de ők most inkább tiszta vízen, műlegyezve szerettek volna domolykót fogni, így tovább folyatattuk útunkat.

 

A kiegészítéseket a kalandozások után egy héttel készítem, és hétközben sikerült megtudni, hogy a Tisza áradása előtt 30 kg-os harcsát, hatalmas márnákat és balinokat sikerült zsákmányolni néhány horgásznak. A helyet a kedvükért nem árulom el, de ha megy a hal, az arra alkalmas helyeken (amit folyóvízi horgászatban némileg járatos horgászok ránézésre felismernek) mindenütt megy. Akiknek ez teljesen új, adok 1-2 tippet: az álló (langós) részek a márna kivételével mindenféle halat rejtenek, itt a Tiszán elsősorban harcsát, csukát, süllőt, pontyot, amurt. A gátaknál, töréseknél, kissé gyorsabb folyású, vagy "rebegő" vizen érdemes keresni a balinokat domolykókat, és főként éjszaka lehet fogni pergetve márnát is. 

 

 4013.07.15_033.jpg

 

Itt már a sonkádi Túr Kisbúkónál vagyunk, ahol Balázs éppen azt filmezi, ahogy koppány a műlegyes szerelékét készül bevetni.

 

4013.07.15_057.jpg

 

 

 

Koppány a vízben gázolva próbálta becsapni a domolykókat, vagy ahogy errefelé nevezik a telényeket, de vagy a víz kissé zavarossága vagy a napszak, vagy a közelben lévő túristák zaja miatt a rendkívűl óvatos domolykókat nem sikerült lépre csalni a kb. 40 perces horgászat során.

 

4013.07.15_035.jpg

 

 

 

Igaz nem is annyira a halfogás volt a célja a forgatásnak, hanem térségünk néhány csodálatos részének megmutatása, amely egy 20 perces úti filmbe igencsak dióhéjban fér be, amely december hónapban harmincszor lesz levetítve ezen a népszerű tv csatornán, de reméljük, utána is látható lesz.

 

4013.07.15_004.jpg

 

 

 

Mindenhova el sem jutottunk, mivel a forgatási idő is rövid volt. Így nem érértünk ki pl. a szatmárcsekei temetőbe sem, de a Túristvándi Vizimalmot útbaejtettünk, ahol a malmot kérésünkre be is üzemelte Pogány Károly gondnok, és elmondta annak történetét.

 

4013.07.15_169.jpg

 

Ez már a Túr Nagyhodosnál, ahova pár perces autókázás után eljutottunk, de volt rá eset, amikor a Sonkádi Túr-hídtól a Túr magyarországi befolyásáig mentem kerékpárral. Támolygó villantóval megdobáltam a halat sejttető helyeket, és reggeltől estig végeztem is. Bár ez is relatív, mert pergetéssel akár egy helyen is el lehet tölteni 8 órát, úgy, hogy az ember észre sem veszi az idő repülését.

 

4013.07.15_171.jpg

 

Ez a kép is a Nagyhodosi  Túrnál készült, ahol a madártábor is található.

 

4013.07.15_177.jpg

 

A Budapest melleti Tahitótfaluból volt egy népes sátorozó csapat, akik kenukkal jöttek-mentek. Igaz volt olyan hal, amit ez nem zavart, mert a kenuk elhaladása után több estben szép rablásokat láttunk.

 

4013.07.15_183.jpg

 

A képen látszanak messziről a népes csapat sátrai, ahol bográcsban ínycsiklandó falatok főttek. Persze mi is gondoskodtunk a fiúkról többek között este szalonnasütés, reggel lecsó, vasárnap halászlé és tepsis csirke volt a menüjük. Érkezésükkor grillezett csirkével és roppanós kovászos uborkával vártuk őket. Szombaton töltött káposzta volt az ebéd. Úgyhogy nem haltak éhen, de szomjan sem. A jóféle Szatmári Szilvapálinka igencsak ízlett nekik.

 

4013.07.15_186.jpg

 

A hídat elhagyva ide értek a fiúk. Szép rablások voltak ezen a sebes sodrásokat tartalmazó helyen, de az összesen kb 1 órás horgászat alatt két kisebb domolykót sikerült fogni, amelyet Balázs a kamerával meg is örökített.

 

4013.07.15_192.jpg

 

Itt már "itthon" vagyunk, a Milotai Süllősbányatavon, sütjük a szalonnát. Balra Kánya Gyula és családja látható. Felesége, Kriszti a korábban felsorolt finomságokra még nagyon finom, ellenállhatatlan, sajátkészítésű süteménnyel is "rásegített". Gyermekeik Kristóf és Niki rendkívüli módon élvezték a forgatást és kedvet kaptak a horgászathoz is.

 

4013.07.15_193.jpg

 

Ezek után nem volt rossz kedvünk, az biztos!

 

4013.07.15_196.jpg

 

Kicsit hosszúra nyúlt a szombati nap, mire a szalonnasütés után becuccoltunk, már jócskán benne voltunk az éjszakában. Ez a kép már vasárnap délután  készült a Milotai Süllős Bányatavon. A halak jól mozogtak, túlságosan is jól, mert mikor fürdik a ponty, nem kap.Persze ez nem azt jelenti, hogy akkor egyáltalán nem lehet horogra csalni, de általában ilyenkor csökkenek az esélyek.

 

A ragadozók is jól mozogtak. 18.00. óra körül és később is láttunk 20 kg-nál kezdődő harcsarablásokat. Az ilyesmi persze a pontyok bátorságát is csökkenti, nem az ennivalót keresik, hanem inkább a bőrüket féltik.

 

4013.07.15_199.jpg

 

Nyilas Rudolf élő vöröszszárnyú keszeggel a parttól 15 m-re, fenekező készséggel bedobva fogta ezt az 1,5 kg körüli fogassüllőt. Előtte pár perccel egy 0,5 kg-os dévérkeszeget fogott, de volt egy a pontyra bevetett készségén egy olyan kapása, hogy a hal majdnem a vízbe húzta a botot, de bevágáskor már nem volt meg. Rudi elmondta, hogy a hiába figyelte a botot, a kapás olyan villámgyorsan történt, hogy semmire sem volt ideje.

 

Ez volt az utolsó fogás a fishing_2014_large_w160.jpgitt tarózkodása alatt. Sok halat nem sikerült fognunk, de annál többet sikerült megmutatni a világ számára csodálatos térségünkből, ezen belül  a Milotai Süllős Bányatóból. A rólunk készült film szeptemberben számos alkalommal látható lesz, a vetítés pontosabb időpontjait is közzétesszük honlapunkon.

 

Az első vetítés időpontja valószínűleg 2014.09.05.17.30."Kalandozások"

 

 

 

2014.06.04-én 5000 db előnevelt süllőt telepítettünk horgászvizünkbe.

 

 

 

2014.06.10_002.jpg

 

 

 

A kis süllők oxiégénnel töltött speciális zsákokban érkeztek.

 

2014.06.10_022.jpg

 

 

 

Több ponton, partról és csónakból is lettek telepítve. Erre azért is volt szükség, mivel hajlamosak egymást felfalni, amely látszott is már némelyikükön, mivel társaiknál háromszor nagyobbak voltak.

 

2009 óta 31 000 db előnevelt süllőt telepítettünk a Milotai Süllős Bányatóba, amely az áldásos természetes szaporulat mellet pluszként jelentősen hozzárul a süllőállomány növeléséhez.

 

EGY SZEM ESŐ SEM ESTETT, MÉGSEM ÚSZTA MEG SENKI SZÁRAZON! 

 

 gy_resze_balrol_jobbra_sira_rudolf_vass_laszlo_bunna_istvanne_torok_pal.jpg

 

Ígéretünkhöz híven szerepeltetjük honlapunkon a versenyünkről készült további képeket és a teljes leírást. Fenti első képünkön a főzőcsapat egy része látható, ahol balról jobbra Sira Rudolf, Vass László, Bunna Istvánné és Török Pál munkálkodik. A további újabb anyag jelen oldalon lentebb, a korábban leközölt anyag után található.

 

eloterben_balrol_jobbra_sira_rudolf_es_nagy_sandor_titkar.jpg

 

 Nagy Sándor titkár (jobbra) többek között a főzés előkészületeiben és fözöcsapat irányításában is részt részt.

 

A korábban kiadott rövidített összefoglalónk versenyünkről:

 

Hagyományainkhoz híven, nagy sikerrel, nagyszámú részvétellel, ideális időjárási viszonyok között sikerült megrendeznünk egyesületünk megalakulásának  25. éves jubileumi, és egyben Vass Endre emlék horgászversenyét.

 

Versenyünket megtisztelte jelenlétével Virág Imre Úr, a Sz-Sz-B Megyei Sporthorgász Szövetség elnöke is, aki  - korábbi szavaival élve bábáskodott - egyesületünk megszületésekor, és egyesületünk működése során folyamatos segítséget nyújtott számunkra, mindezt  ezúton is megköszönjük.

 

A viszonylag bizonytalan időjárás ellenére sokan voltak már a megnyitón is, de ezután még többen megjelentek, kb. 120 fő volt jelen rendezvényünkön.

 

 

 

2014.05.18_197.jpg2014.05.18_191.jpg

 

 2014.05.18_235.jpg

 

ifj. Sankó András maga is elcsodálkozott, mennyi halat sikerült 3 óra fognia. Egy szákban el sem fértek a kifogott halak. A 15 db, összesen 19,8 kg. ponttyal ő nyerte el a horgászverseny fődíját. Mögötte fia, Sankó András József több, mint 6 kg hallal az ifjúsági kategóra  győztese lett. 

 

2014.05.18_323.jpg

 

Az asztal jobb oldalán Virág Imre Megyei Elnök Úr áll, mellettem ifj Sankó András a vándorserleggel, a fődíjjal, és az oklevéllel, a kép bal oldalán Tamás Géza tiszteletbeli elnök.

 

2014.05.18_337.jpg

 

 A díjazottakról készült kép.

 

A hamarjában közzé tett anyag után versenyünk részletesebb leírását adjuk közre - természetesen további képekkel:

 

 2014._horgaszverseny1.jpg

 

 ifj._sanko_andras_mar_a_verseny_kozepere_is_eleg_sok_hal_gyult_ossze.jpg

 

ifj. Sankó András már a verseny közepére is sok halat fogott.2014._milotai_horgv.jpg

 

 

 

 n_valoczi_lajos_kolcsei_horgasz_tamas_geza_es_az_elnok_ur_beszelgetnek..jpg

 

Mindenki örült, hogy Virág Imre Megyei Elnök úr megtisztelte jelenlétével versenyünket. A kép bal oldalán Válóczi Lajos kölcsei horgász és Tamás Géza tiszteletbeli elnök beszélget a Megyei Elnök úrral.

 

mig_a_ket_ustben_rotyogott_a_halaszle_volt_ido_egy_kis_poihenore_is.jpg

 

 

 

Míg a két üstben rotyogott a halászlé, volt idő egy kis pihenőre. Pelyák János nyírbátori  horgász (háttal) egyesületünk régi tagja.

 

 

 

 simon_istvan_10_hala_kozul_eppen_az_egyiket_farasztja....jpg

 

Simon István uszkai horgász a 10 hala közül éppen az egyiket fárasztja...

 

...majd_sikeresen_megszakolja..jpg

 

 ...majd sikeresen megszákolja.

 

punkon_nyilas_rudolf_es_csaladja_nyilasne_nagy_andrea_es_nyilas_kristof.jpg

 

A verseny lebonyolításában nagy segítséget nyújtott Nyilas Rudolf, többek között a kiváló díjakat is ő szerezte be jutányos áron. Képünkön családjával Nyilasné Nagy Andreával és Nyilas Kristóffal.

 

 esztegetni_kapasjelzovel_a_szajaban_veti_be_keszseget_ifj._sanko_andras.jpg

 

Ha kap a hal, egy másodpercet sem szabad vesztegetni, pl. lehajolni a kapásjelzőért. Így kapásjelzővel a szájában veti be horgászkészségét ifj. Sankó András.

 

  kivul_elegedett_felnott_es_ifjusagi_kategoria_gyozteseit_zsakmanyukkal..jpg

 

Virág Imre Megyei Elnök úr mosolyogva nézi a felnőtt és ifjúsági kategória győzteseit, akik rendkívül elégedettek zsákmányukkal.

 

nko_andras_zsakmanya_mogott_ifj._lukacs_pal_es_nyilas_kristof_zsakmanya.jpg

 

ifj. Sankó András mögött ifj. Lukács Pál és Nyilas Kristóf zsákmánya.

 

 alamennyi_halat_visszaengedtek_de_este_tovabb_folytattak_a_horgaszatot..jpg

 

A két kategória győztese ifj. Sankó András, és fia Sankó András József örömükben valamennyi halat vissza engedték.

 

t_virag_imre_elnok_ur_es_jakab_janos_a_kocsordi_kraszna_hre._elnoke_is..jpg

 

A tesztlapok értékelésében Virág Imre Megyei Elnök úr, és Jakab János, a Kocsordi Kraszna HE. elnöke is segített.

 

vel_atadasara_egyesuletunk_reszere_25._jubileumi_evfordulonk_alkalmabol.jpg

 

Virág Imre elnök úr készül az aranyszínű serleg és oklevél átadására egyesületünk fennállásának 25. jubileuma alkalmából.

 

ek_az_ott_dolgozoknak_az_egyesuletunknek_nyujtott_folyamatos_segitseget.jpg

 

 

 

Egyesületünk oklevél formájában is megköszönte Virág Imre úrnak, a Megyei Szövetségnek, valamint az ott dolgozóknak a részünkre nyújtott folyamatos segítséget.

 

lat_es_sok_helyen_vezetett_mar_ennek_hianya_az_egyesulet_megszunesehez..jpg

 

A Megyei Elnök úr beszédjében elmondta, hogy jó és összetartó társaságot lát, és sok helyen vezetett már ennek hiánya az egyesület megszűnéséhez. Valamint azt is elmondta, hogy tudomása nincs a környéken olyan civil szervezet, amely ekkora tömeget tud mozgósítani.

 

g_imre_megyei_elnok_ur_atadja_a_megyei_szovetseg_serleget_es_oklevelet..jpg

 

Virág Imre Elnök úr átadja a Megyei Szövetség Serlegét és Oklevelét.

 

adja_a_kulondijat_a_verseny_noi_versenyzojenek_nyilasne_nagy_andreanak..jpg

 

Jakab János, a Kocsordi Kraszna HE. elnöke átadja a különdíjat a verseny női részvevőjének, Nyilasné Nagy Andreának.

 

szabo_gusztika.jpg

 

A Gyermek kategória III. helyezettje Szabó Gusztika volt, aki büszkén tartja oklevelét, és elmondta, hogy be is fogja kereteztetni, valamint azt, hogy mindenféle horgászfelszerelése van már, de  merítőszákja, amelyelyet a díjjal nyert,  még nem volt. Így elgondolásunknak megfelelően valóban hasznos ajándékkal sikerült meglepni a Gyermek kategória III. helyezettjét is.

 

_a_gyermek_kategoria_masodik_helyezettje_egy_nyeletofekes_orsot_kapott..jpg

 

Nyilas Kristóf, a Gyermek kategória második helyezettje nyeletőfékes orsót nyert.

 

fj._lukacs_pal_a_gyermek_kategoria_i._helyezettje_horgaszszettet_nyert..jpg

 

ifj. Lukács Pál, a Gyermek lkategória I. helyezettje horgászszettet kapott.

 

retfalvi_bence_az_ifjusagi_iii_dijjal_egy_univerzalis_botot_nyert..jpg

 

Rétfalvi Bence, az Ifjúsági kategória III. helyezettje egy univerzális horgászbotot kapott.

 

kallo_bandika_az_ifjusagi_ii._dijjal_egy_nyeletofekes_orsot_nyert..jpg

 

Kálló Bandika az Ifjúsági II. díjjal egy nyeletőfékes orsót nyert.

 

f_az_ijusagi_i._dijjal_egy_univerzalis_botot_nyert_nyeletofekes_orsoval.jpg

 

Sankó Amdrás József, az Ifjúsági kategória I. helyezettje egíy univerzális botot nyert nyeletőfékes orsóval._napijegyes_horgasz_a_felnott_iii._dijjal_egy_nyeletofekes_orsot_nyert..jpg

 

Danó János napijegyes horgász a Felnőtt kategória III. díjával egy nyeletőfékes orsót nyert.

 

_istvan_a_felnott_ii._dijjal_egy_haromreszes_bojlis_tavdobo_botot_nyert.jpg

 

Simon István a Felnőtt kategória II. díjával egy háromrészes távdobó bojlis botot nyert.

 

_tavdobo_bojlis_botot_a_nagyteljesitmenyu_tavdobo_nyeletofekes_orsoval..jpg

 

Ifj. Sankó András nyerte el a verseny fődíját: a Serleg és Oklevél mellé a háromrészes távdobó bojlis botot és egy nagyteljesítményű, nyújtott dobú távdobó orsót.

 

ors_parancsnok_helyettese_tovabbi_kanalazasra_invitalja_a_jelenlevoket..jpg

 

A díjak átadása után tovább folyt a pontyból és harcsából készült Vass Endre féle halászlé kanalazgatása. Képünkön Cserepes András, a Kölcsei Rendőr Őrs parancsnok-helyettese invitálja közelebb a rendezvényünkön résztvevőket.

 

ele_halaszle_elfogyasztasa_es_az_esteig_tarto_jo_hangulatu_beszelgetes..jpg

 

A halászlé elfogyasztása után voltak, akik tovább horgásztak, de sokaknak a jó hangulatú, többször nótázásba átmenő beszélgetés estéig eltartott.

 

Ezúton is megköszönjük Virág Imre Megyei Elnök úr részvételét és segítségét versenyünkön,gratulálunk a helyezést elért versenyzőknek és mindenkinek, aki megjelent versenyünkön, mivel ezzel valamennyien nyertesek lettek!

 

 

 

wp_20140513_010_1.jpg

 

 A haltelepítés előtt, 2014.05.13.11.30. órakor fogta ezt az 55 cm-es, 7,5 kg-os tükörpontyot. Egy ilyen szép hallal nem biztos, hogy meg lehet nyerni a versenyt, de valószínűleg szép helyezést lehet elérni.

 

Akik eddig gondolkodtak, hogy jöjjenek-e, vagy sem a holnapi versenyünkre, a következő képek megtekintése után bizonyára gondolkodás nélkül jönni fognak. Valamennyi díjazottunk oklevél elismerésben részesül, a fődíj nyertese vándorserleget, az ifjúsági kategória I.helyezettje pedig vándor kupát kap. Nem mellékesen a következő díjakkal:

 

2014.05.17_004.jpg

 

Versenyünk fő díja, és egyben a felnőtt kategória I. díja a kép bal oldalán lévő 65-ös, a horgászok által igen kedvelt márkájú, nagy teljesítményű, masszív, Okuma távdobó orsó nyújtott dobbal, nyeletőfékkel, 5+1 csapággyal, pótdobbal. Vele "jár" egy olyan bot, amely  -akár csak az orsó - magában is lehetne a verseny fő díja: a vele egyenrangú háromrészes, 3,60 m-es távdobó bojlis bot végig kígyóbőr mintázattal bevonva. A bot az orsó előtt helyezkedik el.

 

2014.05.17_016.jpg

 

A felnőtt második helyezettnek sem lesz oka búsúlni, miv

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 28
Tegnapi: 31
Heti: 59
Havi: 1 202
Össz.: 203 269

Látogatottság növelés
Oldal: A közelmúlt eseményei
A MILOTAI TISZAVIRÁG HORGÁSZEGYESÜLET HIVATALOS HONLAPJA - © 2008 - 2018 - mlotahorg.hupont.hu

A HuPont.hu-nál a honlap készítés egyszerű. Azzal, hogy regisztrál elkezdődik a készítés!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: sullos horgasztortenetek - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »