A MILOTAI TISZAVIRÁG HORGÁSZEGYESÜLET HIVATALOS HONLAPJA

Honlapunk a Milotai Tiszavirág Horgászegyesület életéről, kapitális fogásokról szól 100 oldalon keresztül, melyet az aktuális eseményekkel, fogásokkal folyamatosan bővítünk

TAGSÁGI VISZONY LEHETŐSÉGE

Bárki tagja lehet egyesületünknek  (jelenleg vannak Németországban élő egyesületi tagjaink is), aki elfogadja egyesületünk Alapszabályát, és a Horgászrendünkben foglaltakat, ami tulajdonképpen nem jelent mást, mint az Országos Horgászrend betartását, és a vízparton történő kultúrált viselkedést, kiemelt figyelemmel a környezetvédelmi rendszabályok betartására.

Némi eltérés van az Országos Horgászrend és más egyesületek gyakorlatához képest, melyek a következők:

Botonként csak 2 horoggal lehet horgászni (míg az Országos hármat engedélyez), igaz én csak 1 horoggal szoktam, mert szerintem az is bőven elegendő, és így könnyebb is "kiszabadítani" egy-egy nagyhalat, ha fárasztás közben egy bokorban köt ki.

Ifjúsági horgász is 2 bottal horgászhat, és annyi halat is tarthat meg, mint a felnőtt (1 naptári napon 2 db nemes hal + 5 kg egyéb hal:kárász, dévérkeszeg stb.)

Ifjúsági horgász engedélyt  nemcsak 14., hanem már 12. éves kortól is lehet váltani. A horgász dönti el, hogy él-e ezzel a lehetőséggel. Ugyanez a szabály él felnőtt horgászok esetében is (18. év). Ezt a halgazdálkodási törvény most írta elő, de nálunk eddig is így működött.

Gyermek horgász naponta 1 db nemes, és 5 kg egyéb halat foghat. Az Országos horgszrend ezt lehetővé teszi, de sok helyen korlátozzák ezt.

Szintén az Országos Horgászrend írja elő, hogy csak horgászvizsgával rendelkező személy válthat horgászengedélyt. Horgászvizsga ára gyermek és ifjúsági horgászok esetében 1000 Ft, felnőtt:3500 Ft. Horgászvizsgát a Villantó Magazinban megjelölt helyeken és módon lehet letenni. A horgászvizsgának nincs elévülési ideje!

2016.03.24: Bár régebben nálunk is lehetett, de azóta jelentősen szűkítették ezt a kört, így jelenleg a következő helyeken és előre egyeztetett időpontban lehet letenni a horgászvizsgát (Villantó Magazinból):

v40.jpg

ÁRAK:

Felnőtt:

Egyesületünk éves tagsági díja:  3 500 Ft

Megyei és Országos tagsági díj:  1500+2000(állami jegy)=3500 Ft

Területi engedély a Süllős Tóra:   20 000 Ft

Összesen:                                    27 000 Ft

Új belépők esetében: amennyiben horgászvizünkre területi engedélyt is vált, a területi engedély 20 000 Ft +20 000 Ft halasítási hozzájárulás.

Tehát, az új belépő felnőtt területi engedély ára "kompletten" 47 000 Ft. Ez korábban 60 000, sőt 80 000 Ft is volt! Ez jelenleg is indokolt lenne, de figyelmbe vesszük az "új belépő " engedély megfizethetőségét is!                                                                       

Ezzel kapcsolatban kérdés merült fel, ezért mindezt egyértelművé téve: ha az újbelépő tag horgászni is szeretne horgászvizünkön (pl többen azért létesítenek tagsági viszonyt, hogy a Tiszára területi engedélyt válthassanak), akkor kell megváltania nálunk a 20 000 Ft-os területi engedélyt, és befizetni a 20 000 Ft halasítási hozzájárulást. A következő évben rá már a "régi" tagokra vonatkozó szabályok érvényesek, tehát akkor már nem kell fizetnie halasítási hozzájárulást. 

Viszont "régi" tag esetében, ha valaki az adott évben nem fizeti be legalább a tagsági díjat (A 2016.03.06-án a közgyűlés által elfogadott Alapszabály szerint a tagsági díjat legkésőbb március 31-ig be kell fizetni!), rá a következő évben az új belépőkre vonatkozó szabályok érvényesek, azaz neki is be kell fizetnie a 20 000 Ft-os halasítási hozájárulást.

Gyermek és ifjúsági tagjaink a korosztályváltás elérésekor nem minősülnek új belépőnek, ezért nem kell halasítási hozzájrulást sem fizetniük.

Ifjúsági:

A Megyei és Országos tagsági díjat kivéve mindenben fele a felnőttének. A 12. életévét betöltő személy - a születésnap időpontjától függetlenül - az adott évben választhat, hogy gyermek, vagy ifjúsági engedélyt vált-e.

Gyermek:

Gyermek horgász abban az esetben válthat éves jegyet, ha közeli hozzátartozója rendelkezik érvényes területi engedéllyel!

Összesen 12 000 Ft-ot kell fizetni, mely az adott évre szóló úgynevezett "gyermekjegy" díját jelenti. 

Gyermek részére napijegy nincs a Milotai Süllős Bányatavon.

Valamennyi díj az adott horgász évre szól:január 01-következő év január 31, és nem a váltás időpontjától számított 1 évre (mivel már merült fel ilyen kérdés is)!

A tagsági viszony a tag részéről is bármikor megszüntethető, valamint területi engedély váltása nélkül is fenttartható - a tagdíj befizetése mellett.

Az érdeklődők az "Elérhetőség" menüpontban rögzített elérhetőségeken keresztül felvehetik velünk a kapcsolatot.

 

26.jpg25.jpg

 36.jpg

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 35
Tegnapi: 31
Heti: 66
Havi: 1 209
Össz.: 203 276

Látogatottság növelés
Oldal: Tagsági viszony lehetősége
A MILOTAI TISZAVIRÁG HORGÁSZEGYESÜLET HIVATALOS HONLAPJA - © 2008 - 2018 - mlotahorg.hupont.hu

A HuPont.hu-nál a honlap készítés egyszerű. Azzal, hogy regisztrál elkezdődik a készítés!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: sullos horgasztortenetek - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »