A MILOTAI TISZAVIRÁG HORGÁSZEGYESÜLET HIVATALOS HONLAPJA

Honlapunk a Milotai Tiszavirág Horgászegyesület életéről, kapitális fogásokról szól 100 oldalon keresztül, melyet az aktuális eseményekkel, fogásokkal folyamatosan bővítünk

HÚSVÉTI FOGÁSOK

Húsvét első napján csak 5-6 horgász próbálkozott összesen. Pedig, ha sokan tudták volna, hogy lesz egy óra, amikor a halak mindent beleadnak, biztosan sokkal több horgásznak jutott volna ideje az ünneplés mellett a horgászatra is.

1.jpg

A botpaládi Varga Gusztávnak fél óra sem kellett, hogy megfogja ezt két gyönyörű pontyot. De volt olyan horgásztársunk is, akinek a második pontya egy 5 kg-os nyúrga lett. Örömében és izgalmában azonban sikerült neki a haltartószák mellé tenni a halat. A járkálás és a fényképezés mellett én is fogtam egy hármas "eredeti" aranysárga színű nyúrgát, volt aki amurnak nézte. "Természetesen" a halak kapókedve is abbamaradt, így  aki - igaz, hogy jó helyen, de - nem jó időben próbálkozott, az eredménytelen maradt. Órát szándékosan nem írok, mert ez is változó. Volt rá példa, hogy valaki azért jött le horgászni 10 órakor, mert hallotta, hogy a halak 10.30-11.00. óra közt kapnak, viszont nem fogott semmit. 11. órakor összepakolt, és hazament. Délben viszont olyan kapás volt, hogy nem lehetett két bottal horgászni. Mindez arra példa, hogy mindig érdemes szerencsét próbálni, de az is "benne van a pakliban", hogy nem jön be: erre is számoljunk, és mindig csak addig horgásszunk, ameddig kedvünk van hozzá. Nekem volt egyszer egy délutánra tervezett horgászatom, amely 20 órásra sikeredett. Akkor is periódikusan kaptak a halak, és csak azon kísérleteztem, mikor a legcélszerűbb bevágni. Nagyon sok kapásom volt, mégis hal nélkül mentem haza, azóta viszont ezrelékben mérhető az a kapás, amit elvétek.

 120.jpg

Nyilas Bertalan milotai horgász a Budapestről hazalátogató unokájával jött le tavunkra. A horgászbotot nem merte elővenni a kocsi csomagtartójából, mert félt, hogy "itt ragad". Pedig mint mondta, ha néhány évvel ezelőtt valaki azt mondta volna neki, hogy valaha is horgászbotot vesz a kezébe, kinevette volna. Tavaly óta azonban megszállott, és ráadásul eredményes horgász lett. Idén is már jó pár pontyot sikerült "kivarázsolnia".

Húsvét második napján is inkább ünnepeltek, locsolódtak horgászaink. Néhányan azonban ilyenkor is próbálták a szerencsét, közülük többen eredményesen, de mire én is lekeveredtem a tóra, már otthon voltak az eredményes horgászok, így fénykép erről a napról nem készült. Az viszont elmondható, hogy tavunk még most hozza a formáját, a java még ezután következik!

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 23
Tegnapi: 31
Heti: 54
Havi: 1 197
Össz.: 203 264

Látogatottság növelés
Oldal: Húsvéti fogások
A MILOTAI TISZAVIRÁG HORGÁSZEGYESÜLET HIVATALOS HONLAPJA - © 2008 - 2018 - mlotahorg.hupont.hu

A HuPont.hu-nál a honlap készítés egyszerű. Azzal, hogy regisztrál elkezdődik a készítés!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: sullos horgasztortenetek - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »