A MILOTAI TISZAVIRÁG HORGÁSZEGYESÜLET HIVATALOS HONLAPJA

Honlapunk a Milotai Tiszavirág Horgászegyesület életéről, kapitális fogásokról szól 100 oldalon keresztül, melyet az aktuális eseményekkel, fogásokkal folyamatosan bővítünk

TOVÁBBI JÚNIUSI FOGÁSOK

Nálunk júniusban sem volt művészet halat fogni, de mivel általában mindenki -kevés kivétellel-  pontyra horgászott, így többnyire ponty és amur fogásaink voltak.

A kevés kivétel közé tartozik Rozsályi János milotai horgász, aki  fiaival elsősorban ragadozó halra horgászik, ők fogtak is 3 kg körüli süllőket, bár ez még nem az igazi termés. Sajnos ezekről fényképpel sem tudunk egyelőre szolgálni.

Többen fogtak viszont 6-10 kg körüli pontyokat, de ezekről sincs még jelenleg fényképünk.

Említésre méltó az is, hogy Török Pál milotai horgász számos amurt is fogott a pontyok mellé. Ő általában úszós készséggel a fenéken felkínálva fogja halait a partközelben a kora reggeli, vagy a késő délutáni órákban.

Nem csak egy szlogen az, hogy kemény munka eredménye egy nagyobb hal kifogása. Tiszai horgászataim, barangolásaim mellett kevesebb idő jutott a tavi horgászatra, igaz ott sem jártam különösebb eredménnyel, de a következő két kép elmondja, hogy érdemes volt-e lemenni a Tiszára:

011.07.02._007.jpg

Mindkét kép egy milotai kőgátról készült. Nem is annyira a halfogás miatt, hanem a régi szép emlékekért kerestem fel kedves helyeimet. Azt hiszem volt már idén annyi horgászélményem a Milotai Süllős bányatavon, hogy ezt "megengedhettem" magamnak.

 011.07.02._008.jpg

"...S merre zúgnak habjai Tiszának Dunának..."

Persze azért a tavat sem hagytam cserben, általában ilyen 42-45 cm-es, 2-3 kg körüli pontyok jöttek.

06.26..jpg

06.28..jpg

Legtöbbször nyúrga, vagy "normál" tőponty jött, de volt köztük az alsó képen látható "duci" kerek tőponty is. Nem csak én figyeltem már meg, hogy általában erősen szeles időben jönnek a "kerek" pontyok. A Tó ajándéka c. írásomban is ilyen tőponty szerepel, csak nagyobb kivitelben.

Többen megkérdezték már, hogy: én minden nap fogok halat?        Nem, csak ha lemegyek horgászni - válaszoltam ilyenkor.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 31
Tegnapi: 55
Heti: 110
Havi: 722
Össz.: 204 679

Látogatottság növelés
Oldal: További júniusi fogások II.
A MILOTAI TISZAVIRÁG HORGÁSZEGYESÜLET HIVATALOS HONLAPJA - © 2008 - 2019 - mlotahorg.hupont.hu

A HuPont.hu-nál a honlap készítés egyszerű. Azzal, hogy regisztrál elkezdődik a készítés!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: sullos horgasztortenetek - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »