A MILOTAI TISZAVIRÁG HORGÁSZEGYESÜLET HIVATALOS HONLAPJA

Honlapunk a Milotai Tiszavirág Horgászegyesület életéről, kapitális fogásokról szól 100 oldalon keresztül, melyet az aktuális eseményekkel, fogásokkal folyamatosan bővítünk

A KÖZELMÚLT ESEMÉNYEI  II. (HALTELEPÍTÉSEK, TILALOM, KÖZGYŰLÉS,STB.)

 

ENGEDÉLYÁRAKKAL KAPCSOLATOS TÁJÉKOZATÁS 2013 évre:  

Az állami horgászjegy árát a halászati hatóság a korábbi 1000 Ft-ról 2000 Ft-ra emelte, így egyesületünknél a felnőtt "régi tagok" számára várhatóan a következőképpen áll össze az engedély ára: 

- állami horgászjegy:    2000 Ft.

- MOHOSZ tagsági díj:  1500 Ft.

+ saját áraink:

- egyesületi tagsági díj: 3500 Ft.

- területi engedély:        19000 Ft.

összesen:                        26000 Ft.

Saját árainkkal kapcsolatban a végleges döntést a lent szereplő közgyűlésünk fogja meghozni.

KÖZGYŰLÉS!

2013.február 24.(vasárnap) 09.00. órai kezdettel tartjuk éves közgyűlésünket a Milotai Önkormányzat udvarának hátsó részében lévő napköziotthonban.

Mint köztudott a közgyűlés az egyesület legfőbb vezető szerve és az határozza meg a szabályokat, amelyeknek az egyesület valamennyi tagjának köteles alávetni magát, még akkor is, ha nem ért vele egyet. 

A tavalyi közgyűlésen több megosztó szabály született, ezért - azon túlmenően, hogy alapszabályunk szerint kötelező tagjainknak a közgyűlésen megjelenni - a vélemények, hozzászólások megtétele, és ezek alapján a döntések minél optimálisabb meghozatala érdekében a teljes tagság részvételére feltétlenül számítok! A meghívók kiküldése a konkrét napirendi pontokkal folyamatban van.

A közgyűlés után lehetőség lesz az engedélyek váltására, amelyek horgászvizünkre valószínűleg változatlanok maradnak. A "Tiszai" árak viszont emelkedtek, ez pár sorral lentebb megtalálható. A közgyűlés után horgászvizsgát is lehet tenni (3500Ft).

FONTOS VÁLTOZÁS, HOGY A LEJÁRT HORGÁSZJEGYET LE KELL ADNI AZ ENGEDÉLY VÁLTÁSAKOR! Amennyiben kimosták, elégett, elveszett, stb.: sajnos be kell fáradni Nyíregyházára és a Megyei Halászati Hatósággal kell   az államijegyet érvényteleníttetni.

 

"Tiszai"  területi engedély ára 2013. évben:

Felnőtt:16 000 Ft.

Ifjúsági/Nyugdíjas: 10 000 Ft.

Horgászengedélyt 14. év felett csak horgászvizsgát tett személyek válthatnak.

FONTOS VÁLTOZÁS, HOGY AZ ENGEDÉLY VÁLTÁSAKOR BE KELL MUTATNI A HORGÁSZVIZSGA BIZONYÍTVÁNYT, ÉS ANNAK SZÁMÁT SZEREPELTETNÜnK KELL A HORGÁSZENGEDÉLYT KIADÁSÁT IGAZOLÓ DOKUMENTUMOKBAN!

Akik régebben tettek horgászvizsgát, és nem a jelenlegi formátumú vizsgabizonyítvánnyal rendelkeznek, be kell mutatniuk azt a régebbi horgászigazolványukat, melyben szerepel, hogy  "horgászismeretekből vizsgázott", és a horgászengedély kiadásokor ezt a dátumot rögzítjük, amelyet online továbbítanunk kell,és így szerepelni fog a számítógépes nyílvántartási rendszerben.

Továbbra is van lehetőség egyesületünknél, vagy pl. a Megyei Sporthorgász Szövetségnél horgászvizsga letételére, amelynek díja a korábbi 1000 Ft-ról 2012.08.01. óta 3500 Ft-ra emelkedett. A vizsga korlátlan ideig érvényes.

 

A 2012.október, november, decemberi oldalainkat most frissítettük, és továbbra is várjuk a bármilyen fogásról készített fenyképeket, amelyeket -mint eddig is - teljesen díjtalanul közzéteszünk honlapunkon.

Az alábbi régi bölcsességekkel kívánunk mindenkinek Eredményekben Gazdag Boldog Új Évet!

ho.jpg

 

KELLEMES KARÁCSONYI ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK MINDENKINEK AZ ALÁBBI KÉPEKKEL

id_rozsalyi_janos_1.jpg

 

id_rozsalyi_janos.jpg

 ifj._rozsalyi.jpg

A 7 kg-os süllőt id. Rozsályi Jánosnak sikerült becserkésznie nem kevés "utánajárással", de amint a képekről kiderül: megérte, és gratulálunk hozzá!

 

2012.12.14.: Ezúton is felhívjuk azon egyesületi tagjainknak a figyelmét, akik 2012-ben nem váltottak területi engedélyt horgászvizünkre, és a tagdíjat sem fizették ki, hogy év végig lehetőségük van még a tagdíj (3.500 Ft) befizetésére, ellenkező esetben 2013.január 1-től csak mint újbelépő lehetnek tagjaink, és területi engedélyt is csak "újbelépő árakkal" válthatnak!

Fogási napló leadás:

Egyik fogási naplóval rendelkező horgász sem feledkezzen meg arról, hogy a fogási naplót az azt kiadó egyesületnél kötelesek leadni 2013.január 10-ig (ez a dátum a fogási napló tetején is szerepel).Tagjainkat arra kérjük, hogy ne várják meg ezt a dátumot, minél előbb adják le fogási naplóikat annak érdekében, hogy az abban szereplő adatokat összesíteni tudjuk, és éves közgyűlésünket minél előbb meg tudjuk tartani, így lehetőség legyen a 2013. évi engedélyek megváltására.

Az üres fogási naplót is kötelező leadni, az ezt elmulasztók részére nem adható ki horgászengedély!

2012.11.27.:Ezen oldalunkon nemcsak a leg aktuálisabb eseményeinket találhatják honlapunk látogatói, mivel a korábbi "aktualitásokat" is fennhagyjuk egyesületünk tevékenységének, a horgászati lehetőségek, eredmények minél szélesebb körű bemutatása érdekében.

Igaz, bármennyire szertnénk, nem tudunk minden szép fogásról beszámolni, hiszen nem lehetünk mindig a vízparton a fényképezőgéppel. Arról már nem is beszélve, hogy -érthető okokból - sokan tartják azt a horgászat egyik legfontosabb "módszerének", hogy "nem árulják el" fogásaikat a további nyugalmas és eredményes horgászat érdekében. Persze azért a megtartott halakat mindenkor szerepeltetni kell a fogási naplóban!

2012.11.12.:További képeket szerepeltetünk honlapunk 2012 június, július, augusztus,szeptember havi fogások oldalain. Jelenleg is vannak még leközlésre váró képeink de ezen kívül továbbra is várjuk valamennyi horgásztól az által közölni kívánt képeket.

2012.11.09-én 1550 kg, 20-100 dkg közötti  ezüstkárászt telepítettünk 40 dkg átlagsúlyban. A telepítés után nincs horgászati tilalom. Szeretettel várjuk a napijegyes horgászokat is!

karasz.jpg

 

karasz2.jpg

karasz4.jpg

Fenti képeink a kárásztelepítéskor készültek, de rövidesen számos, szép fogásról közlünk képeket. Addig is ízelítőnek Kondor Tamás harcsáját mutajuk meg, amit természetesen itt fogott nálunk, a Milotai Süllős Bányatavon.kondor_tamas.jpg

 

2012.07.30.: Már jól benne vagyunk a nyárban, és holnap után már itt van a horgászok által (is) várva-várt augusztus, amely hónapot úgy tartjuk számon, hogy megtöri a kapástalan időszakot, és szép fogásokat rejteget. Természetesen nálunk a nyári forróság idején is lehet szép halakat fogni horgászvizünk mélységéből és tisztaságából adódóan.   Idén is voltak már szép fogásaink, több 10 kg. feletti hal fogásáról kaptunk híreket, reméljük, hogy a fényképek is nemsokára meg fognak érkezni.                                                               A tavalyi, 2011-es fogásaink egy részét bemutattuk folyamatosan, havonkénti bontásban, így az alapján lehet tájékozódni a várható fogási lehgetőségekről, az idei fogásokat kis késéssel tesszük fel honlapunkra a fényképek beérkezésétől függően.   Addig is néhány kép fogásainkról:

2012.06.27._101.jpg

Első képünkön ifj. Simon János 6,7 és 4,4 kg-os pontya látható, amelyet 2012.06.24.20.30-21.30 óra közt fogott, nemsokkal a horgászat megkezdése után. A tőle pár méterre horgászók először el sem hitték, hogy ilyen hamar jött Jánosnak az eredmény, mivel ők már órák óta próbálkoznak eredménytelenül. Hiába, A HALAK NINCSENEK TEKINTETTEL A HORGÁSZOK ÉRKEZÉSÉRE! Pár héttel azelőtt fogott János egy 10 kg feletti nyúrgát is, melyet visszaengedett, de a fenti sikeres fogás óta is fogott már a jónéhány, a fentiekkel egyívású, azaz 5-8 kg közötti halakat. Reméljük, róluk is megérkeznek rövidesen a fényképek! 

2012.06.27._119.jpg

Itt Szabó Gusztika látható egy szép tükrössel.

Lenti képeinken pedig Fekete István frissen fogott 2 tükrösével.

2012.06.27._092.jpg2012.06.27._091.jpg

Rövidesen folytatjuk a már meglévő képeinkkel! 

 

                                          PONTYTELEPÍTÉS!

2012.06.15. pénteken: kb.14.00. órakor (pontosabb óra-perc info: a későbbiekben honlapunkon és a halőrnél) 5 mázsa 1,8 kg. átlagsúlyú ponty telepítését végezzük horgászvizünkön. Ezt követően minden halfajra kiterjedően 1 hét átalános horgászati tilalom lép életbe 2012.06.23. (szombat) 07.00. óráig. 

2012.06.16.: tegnap a tervezett módon megtörtént a fent leírt telepítésünk, amelyet be is mutatunk néhány képpel. Gyönyörű, többségében 2-3 kg-os halak érkeztek hozzánk, tükrösök és pikkelyesek vegyesen. A horgászati tilalom feloldása után (egy hét múlva) várjuk a napijegyes horgászokat is!

2012.06.15.halt._008.jpg

2012.06.15.halt._011.jpg

2012.06.15.halt._022.jpg

2012.06.15.halt._031.jpg

haltel..jpg

Idén is engedélyezte horgászvizünkön a halászati hatóság a ponty és a harcsa  fogás tilalmi idejének feloldását, ami május2-június 15-ig tartana, így megmarad számunkra ez az igen értékes időszak. Jelenleg is vannak szép fogásaink (10 kg. feletti pontyok,  és 8 kg-os harcsa), reméljük a hírek mellé a képek is rövidesen beérkeznek, melyekhez én is csatlakozni fogok néhány szép fogással.

Ezen oldalunkon aktuális eseményeink kísérhetők figyelemmel, de a régebbi "aktuális" eseményeinket is fennhagyjuk egyesületünk életének szélesebb körű bemutatása érdekében.Legfrisseb fogásainkat honlapunk utolsó oldalain (53-tól) mutatjuk be.

2012.04.29._016.jpg

Ackerman Anton Nagyváradról érkezett

hozzánk, hogy tesztelje sajátkészítésű bojliját (erről további info a www.bossbaits.ro honlapon). Három nap folyamatos horgászatot tervezett közös barátunkkal, a szintén nagyváradi Vekerdy Lászlóval. Céljuk legalább 1 db szép hal megakasztása volt.

Látva felszerelésüket, elszántságukat, és ismerve vizünket már az elején közöltem velük, hogy fizikai képtelenség, hogy ne fogjanak szép halat. A mellékelt ábra szerint ez sikerült is, képünkön Tóni barátunk látható egy gyönyörű nyúrgával, amely 2012.04.29.02.30-kor kapott saját készítésű bojlijára. Rá egy órára Váradi lacinak is kapása volt, a vonal végén egy hatalmas hallal, amely néhány perc fárasztás után szakított, hiába volt a profi horgászfelszerelés és fonott zsinór. A horgász mellett szól az az enyhítő körülmény, hogy előtte jócskán belekóstolgattunk az általuk hozott 54 %-os nagyváradi szilvapálinkába, amelyet később milotai szilvából készített kissé "lightosabb", 50%-os szilvával enyhítettünk.Tóninak jött még azért egy 5-ös nyurga, így örömük szószerint határtalan volt!

 

2012.04.29._017.jpg

2012.04.29._024.jpg

Azt persze mondanom sem kell, hogy valamennyi halat visszaengedték.

bojli2.jpg

 

Képünkön a "határtalan" öröm: a cél megvalósult, amely egy reményteljes jövő kezdetét jelenti.Balról Ackerman Anton, jobbról Vekerdy László látható.

HALTELEPÍTÉS

2012.04.16.17.30.:ma, 10.30. órakor megérkezett a pár képpel lentebb még csak szervezés alatt álló várva-várt 10 mázsa, 1,8 kg átlagsúlyú tükrös szállítmányunk.

2012.04.16._002.jpg

2012.04.16._005.jpg

Kondor Tamás gazdasági vezető, és Fülep Gyula vezetőségi tag elégedetten szemléli a három tartályban helyet foglaló új lakóinkat.2012.04.16._017.jpg2012.04.16._015.jpg

Nálunk sok apa-fia horgász van, mint pl. a kép előterében id. Danilló László, a csúzda túloldalán fia, ifj. Danilló László. De megemlíthetjük Kondor Elemér vez. tagot, és fiát Kondor Tamást gazdasági vezetőt is, Rétfalvi Antalt és fiát Bencét, és úgyszintén Rozsályi Jánost és fiat Jancsit, és Ricsit, vagy Lukács Pált, és fiait Palit, és Mikit, Mursa Dénest és fiat Jánost, és Tamást, Sankó Andrást és fiait Andrist, Danit és Jancsit, és még sorolhatnánk. Mindez azt jelzi, hogy van horgászutnánpótlásunk, amely azt igazolja, hogy jó itt horgászni!

 A telepítés után 2012.04.21. (szombat) 07.00 óráig általános horgászati tilalom van érvényben!

Ezt követően mindent bele! Várjuk a napijegyes horgászokat is! Felnőtt napijegy ára: 2500 Ft naponta 2 db nemeshal (súlytól függetlenül) + 5 kg. egyéb hal (dévér, kárász, stb.) elvihető!Új belépő horgászengedély komplex ára az eddigi 60.000 Ft. helyett mindössze 45.000 Ft!

Új tükröseink várhatóan megmozgatják a nálunk lakó gigantikus méretű 30 kg feletti tükrösöket is - hogy a többieket már ne is említsük!

2012.04.16.09.00.:a halszállítmány most indult el Rakamazról kb.10.30. órakor lesz a telepítés!

2012.04.16. KB 10.30. ÓRAKOR 10 MÁZSA TÜKÖRPONTYOT TELEPÍTÜNK A HALŐRHÁZNÁL. Időpontváltozás (a napban nem, de az órában lehet változás) a honlapunkon is szerepelni fog, valamint a halőrnél (is) lekérdezhető. Az általános horgászati tilalom horgászvizünkön várhatóan 2012.04.21. (szombat) reggelig tart.

2012.04.09.: Most tudunk beszámolni a 2012.03.31-én megtartott sikeres környezetvédelmi napunkról, ahol az aktuális teendőinket is meg tudtuk beszélni.

korv..jpg

 

2012.03.31._017.jpg

Az általános környezetvédelmi feladatokon túl jutott idő a saját helyek csinosítására is. Képünkön a két jóbarát: (balról jobbra) Török Pál és Varga Gusztáv csinosítja Guszti bácsi horgászhelyét.

 

KÖRNYEZETVÉDELMI NAP

2012.03.31.09.00.

 (MEGNYITÓ, JELENLÉTI ÍV ALÁÍRÁSA  A HALŐRHÁZNÁL)

 

 T I S Z T Ú J Í T Ó  K ÖZ G Y Ű L É S

dscf3503.jpg

2012.01.29-én tartottuk éves és egyben egy ötéves ciklust lezáró tisztújító közgyűlésünket. A közgyűlést megtisztelte részvételével a megyei szövetség elnöke, Virág Imre úr is.Az elnöki beszámolóból kiderült, hogy öt év alatt 135,15 q halat sikerült telepítetei a 9,5 ha-osMilotai Süllős Bányatóba, ahova ezen felül 26 000 db előnevelt süllő is telepítésre került, amely látványosan növelte a süllők természetes szaporulatát.

A viszonylag nagy mennyiségű telepítésekhez hozzájárult, hogy az értékelt időszakban az egyesület 1.300.000 Ft pályázati támogatást nyert el. Eredményeinket csak a tagság és a vezetőség folyamatos, önzetlen munkavégzésével érhettük el, amely a rendezvényeken túl (gyűlések, környezetvédelmi napok, versenyek, stb) általánosságban a horgászrend betartásáratörténő odafighyelés, valamint a kultúrált magatartás volt jellemző mindenki részéről.

dscf3514.jpg

Virág Imre elnök úr elismerően szólt egyesületünk tevékenységéről, továbbá értékes tanácsokat adott mind a választás menetében, mind a további tevékenységünk vonatkozásában.

Ezen kívül kifejezte abbéli örömét - amint az az elnöki beszámolóból kiderült -, hogy még mindig jelen vannak horgászvizünkben azok a koi pontyok, amelyek telepítésében a Megyei Sporthorgász Szövetség elnökeként részt vett 20 évvel ezelőtt. Ez azért is van így, mert nálunk a koi pontyokat tilos kifogni.

Örvendetes tény, hogy az elmúlt évben nálunk egy 2 kg-os kecsege is kifogásra került, ami nem csak horgászvizünk tisztaságát jelzi, hanem azt is, hogy érdemes horgászni nálunk erre a 20 évvel ezelőtt telepített értékes és különleges halfajra.

A vezetőség munkáját minősíti, hogy a tagság bizalmat adott a régi vezetésnek, aki elfogadta a jelölést, ellenjelölt nélkül egyhangúlag újraválasztották.

A tisztújító közgyűlés eredménye, amely  öt évre szól:

elnök: Wachteinheim József

titkár: Nagy Sándor

gazdasági vezető: Kondor Tamás

további vezetőségi tagok: Fülep Gyula

                                          Ignácz Imre

                                           Kondor Elemér

                                           Orbán Sándor

felügyelő Bizottság elnöke: Tamás Géza

                                 tagok: Balogh Attila

                                            Fekete István

Fegyelmi Bizottság elnöke:  Simon János

                                tagok:  Török Pál

                                             Varga Gusztáv

dscf3520.jpg

Nagy Sándor titkár is (középen) egyhangúlag újra lett választva. Mellette balról jobbra: Konodor Elemér vezetőségi tag, Kondor Tamás gazdasági vezető, Feket István felügyelő bizottsági tag, Ignácz Imre vezetőségi tag.

A közgyűlés jelentősen lecsökkentette az "újbelépő" engedélyek árát: a korábbi 60 000 Ft-ról 45 000 Ft-ra módosult a komplex felnőtt horgász engedély a Milota Süllős Bányatóra.

A "régi" tagok részére 25 000 ft maradt, ebből 19 000 Ft a területi engedély ára.

A horgászat új szabályai horgászvizünkön:

1. Tilos az etetőhajó használata

2. Gyermek horgász részére csak akkor váltható a Milotai Süllős Bányatóra éves horgászengedély (8 000 Ft), ha közvetlen hozzátartozója (szülő, gondviselő, testvér) érvényes területi engedéllyel rendelkezik.és 14 éves korig továbbra is csak érvényes területi engedéllyel rendelkező személy felügyelete mellett lehet horgászni.

 

KÖZGYŰLÉS

2012.01.29. VASÁRNAP 09.00. ÓRÁTÓL A MILOTAI POLGÁRMESTERI HIVATAL UDVARÁBAN LÉVŐ NAPKÖZI OTTHONBAN TARTJUK ÉVES KÖZGYŰLÉSÜNKET, MELY EGYBEN TISZTÚJÍTÓ KÖZGYŰLÉS IS, AHOVA MINDEN TAGUNKAT TISZTELETTEL VÁRUNK!

AKTUÁLIS FOGÁSAINK HONLAPUNK UTOLSÓ OLDALAIN LÁTHATÓAK. Jelenleg is várjuk a szép fogásokról készült képeket (személyesen - a képeket digitalizálás után vissza adjuk), vagy a jwa@freemail.hu e-mail címre). Jelenleg két, idén fogott 20 kg. fölötti fogásról készült kép van "kallódóban". De van 2011-es 18 kg-os pontyról, és 16 kg-os amurról készült kép is, reméljük, hogy nemsokára "megérkeznek"!

 

 

 

 

 

Ezen oldalunkon a horgászattal, egyesületünk életével kapcsolatos aktuális teendők, események tekinthetők meg. Itt megközelítőleg percre pontosan közzétesszük a rendelkzésünkre álló információkat, így a tagság és az idelátogatni szándékozók is folyamatosan értesülhetnek aktuális tevékenységünkről, mint pl.:-Haltelepítés-Verseny-Környezetvédelmi nap

 

2011.Június 02 (csütörtök) kb. 13.00. órakor 7500 db előnevelt süllő telepítését végezzük!

Örvendetes módon nagyon sok megmaradt a tavalyi ugyanilyen mennyiségű telepítésből:23-25 cm-esek lettek. A 2010-es 11000 db-ból is nagyon sok megmaradt, amint tavaly tapasztaltuk, és nagy valószínűséggel "ők" már fogható méretűek!

2011.06.02._012.jpg

2011.06.02._014.jpg

2011.06.02._015.jpg

2011.06.02._019.jpg

2011.06.02._020.jpg

2011.06.02._022.jpg

PONTY FOGÁS TILALMI IDEJÉNEK FELOLDÁSA!

Egyesületünk idén is megkérte - horgászvízünk sajátosságai miatt - és meg is kapta a ponty fogásának tilalmi idejét feloldó engedélyt, így horgászvízünkön idén is egész évben fogható a ponty! Egyébként a legtöbb horgászvízen  május 2-június 15 közt a ponty fogására  tilalmi idő van érvényben!  122.jpg

Ezt a 11 kg-os pontyot 2011.május 1. 11.00. órakor fogtam.

 

 

 

2011.04.14. Megjelent a Villantó Magazin II. Negyedéves száma. Ebben olvashatnak többek között egyesületünk éves közgyűléséről, melyen részt vett a Sz-Sz-B Megyei Sporthorgász Szövetség elnöke is. Ezenkívül megtalálhatók megyénk horgászvízeinek elérhetőségei, engedélyárai. Érdemes néhányat a mienkkel összehasonlítani! Mindez szerepel a villanto magazin. com honalpon is (vagy Google-ban rákeresve: villantó magazin).

2011.03.22.12.00-13.00. óra között haltelepítést végzünk.A tervezett 15 mázsa ponty telepítését kiegészítjük + 5 mázsa (2,2 kg átlagsúlyú) amurral, így összesen 20 mázsa halat telepítünk. A telepítés a tervezett időben megtörtént:

84.jpg 85.jpg

83.jpg

87.jpg

89.jpg88.jpg

A telepítés után 1 hét általános horgászati tilalom lép életbe, amely 2011.03.30. (szerda)06.00. órakor oldódik fel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 54
Tegnapi: 55
Heti: 133
Havi: 745
Össz.: 204 702

Látogatottság növelés
Oldal: A közelmúlt eseményei II.(Haltelepítés, Tilalom, közgyűlés, stb.)
A MILOTAI TISZAVIRÁG HORGÁSZEGYESÜLET HIVATALOS HONLAPJA - © 2008 - 2019 - mlotahorg.hupont.hu

A HuPont.hu-nál a honlap készítés egyszerű. Azzal, hogy regisztrál elkezdődik a készítés!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: sullos horgasztortenetek - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »