A MILOTAI TISZAVIRÁG HORGÁSZEGYESÜLET HIVATALOS HONLAPJA

Honlapunk a Milotai Tiszavirág Horgászegyesület életéről, kapitális fogásokról szól 100 oldalon keresztül, melyet az aktuális eseményekkel, fogásokkal folyamatosan bővítünk

ELÉRHETŐSÉG, NAPIJEGYES HORGÁSZAT

ELÉRHETŐSÉGÜNK:

Székhely,  (egyben levelezési címünk is):

            4951. Tiszabecs, Rákóczi u. 39.

e-mail: jwa@freemail.hu

tel.: 06/30 777 5407 (Wachteinheim József elnök)

       06/20 472 62-41 (Tóth Péter halőr;napijegyváltás a Süllős Tóra)

       06/30 406 65-69 (Bunna Istvánné pénztáros;napijegy váltás a 

       Süllős Tóra és egyéb engedélyek váltása + tiszai engedélyek)

NAPIJEGYES HORGÁSZAT

8.jpg


Biztosan sokan felkapják a fejüket: Mi az, hogy 3 pontyot fog valaki egyszerre? Hiszen ez szabálytalan! Azonban ez tévedés: a 3 pontyot 2 naptári napon fogtam, az igaz, hogy alig több, mint 2 óra alatt. Erről az esetről egy írást is készítettem, de már sehol nem található meg, ezért honlapunkon ezt is szerepeltetni fogom.

Nálunk 1 naptári napon 2 db nemeshal (nincs felső súlyhatár) és 5 kg egyéb hal fogható, tehát a szerencsés napijegyes horgász egy éjszakai horgászat alkalmával akár 4 db nemes, és 10 kg egyéb halat is foghat, amennyiben a fogások fele éjfél előtt történik.

Felnőtt napijegy ár:  2 500 Ft

Ifjúsági napijegy ár: 1 250 Ft

Gyermek napijegy nincs, az éves gyermek jegy ára 8000 Ft, amellyel naponta 1 db nemes és 5 kg egyéb hal fogható, melyhez 1 bot és bármilyen engedélyezett horgász módszer és felszerelés használható (pl. fenekezés ; peremfutó orsó)

Napijegy váltás módja:

Célszerű a halőrtől előzetesen tájékozódni, nincs-e pl. általános horgászati tilalom haltelepítés miatt (a szokásos pontytilalmi időszakot engedélyeztetés utján feloldjuk minden évben), vagy jelezzük érkezésünk várható időpontját, és a halőr segít a legkedvezőbb horgászhely elfoglalásában. Egyébként világos időben önállóan is el lehet foglalni a horgászhelyet, és meg lehet kezdeni a horgászatot, a halőr megkeresi a napijegyes horgászokat, és ekkor megválthatják a napijegyet.

A helyfoglalással kapcsolatban annyit célszerű tudni, hogy a Tó déli (műút felőli) oldalán szinte teljesen meg lett vásárolva a partszakasz horgásztelkeknek. Még a D-ny-i sarkán van 1-2 szabad hely, amelyek közül néhányat viszont napijegyesek részére tartunk fent. Egyéb esetben a telektulajdonos engedélyével lehet elfoglalni a horgászhelyet, de ez sem okoz különösebb gondot, mivel én is megengedem a napijegyeseknek, hogy használják a helyemet. A halőrnél történő előzetes bejelentkezéssel lehet ilyen helyeket is foglalni. Bár, ha figyelembe vesszük, hogy, hogy a tavat könnyedén át lehet dobni, ennek nincs túl nagy jelentősége. Esetleg nyári időszakban a szembesütő Nap lehet kissé kellemetlen, de aki napozni is akar, annak ez egyenesen elengedhetetlen. Halaink is előszeretettel húzódnak át a napsütötte almáskert felőli oldalra, fittyet hányva arra, hogy a másik oldalon esetleg etetés várja őket. Sokan tapasztalják nálunk csodálkozva: "Ide etetek, és ott kap".

Az almáskert felőli (északi) oldalon is vannak foglalt horgászhelyek, de szinte a teljes partszakaszt átfogóan táblálval megjelölt napijegyes helyek is vannak, melyeket tagjaink tiszteletben tartanak: ők is horgászhatnak ott, de érkezési sorrend érvényes: ha a napijegyes horgász előtte érkezik, övé az elsőbbség.

Napijegyes horgászok (és tagjainké is ) kedvelt horgászhelye a tó É-k-i sarka, ahova gk-val is le lehet  hajtani. Egyébként gépkocsival körbe lehet járni a tavat, igaz esős időben én  ezt kihagynám, inkább gyalogolnék pár métert.

Többen érdeklődtek, hogy milyen a közbiztonság: nyugodtan lehet  akár egyedül is egész éjszaka horgászni, ebből a szempontból is rendkívül barátságos hely a mienk. Erre még rásegít az is, hogy meg van az a 8-10 állandó éjszakai horgászunk, a halőrünk is rajta tartja szemét a vizen éjszakai is, no és az sem mellékes, hogy állandóan a környéken portyáznak a határrendészek, és a NAV munkatársai.

Kívánom napijegyes vendégeinknek, hogy minden ideérkezésük alkalmával legalább egy akkora (10 kg-os) halat fogjanak, mint amilyet a következő képen a kezemben tartok! Ez egy különleges fajta nem is kerek és nem is nyúrga tükrös: az ilyenek fárasztáskor igazi vadállatként viselkednek, tiszta izom minden részük. Világos bőrszínük elárulja, hogy inkább a víz felszín közelében tartózkodnak, többnyire csak sütkéreznek a Nap és a Hold fényében, nem könnyű őket átverni, de nekem sikerült, kívánom, hogy Önöknek is sikerüljön! 

9.jpg

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 44
Tegnapi: 55
Heti: 123
Havi: 735
Össz.: 204 692

Látogatottság növelés
Oldal: Elérhetőség, napijegy
A MILOTAI TISZAVIRÁG HORGÁSZEGYESÜLET HIVATALOS HONLAPJA - © 2008 - 2019 - mlotahorg.hupont.hu

A HuPont.hu-nál a honlap készítés egyszerű. Azzal, hogy regisztrál elkezdődik a készítés!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: sullos horgasztortenetek - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »