A MILOTAI TISZAVIRÁG HORGÁSZEGYESÜLET HIVATALOS HONLAPJA

Honlapunk a Milotai Tiszavirág Horgászegyesület életéről, kapitális fogásokról szól 100 oldalon keresztül, melyet az aktuális eseményekkel, fogásokkal folyamatosan bővítünk

2015. JÚLIUSI FOGÁSOK

Még mindig csak néhány kép érkezett be hozzánk a júliusi fogásokról. Van, aki "nem szeret dicsekedni", pedig nem dicsekvés az, ha valaki elküldi nekünk a képeit, hanem horgászvizünk és egyben térségünk népszerűsítése is. Van, aki "taktikai" okokból nem küldi el a képeket (tudok néhány 10 kg feletti pontyról és 7-8 kg körüli amurról):"mi lesz, ha megtudják, hogy pontyot, vagy amurt fogott? Rádobálnak a helyére!". Sajnos ebben is van valami. Igaz, nálunk foglalt és napijegyesek számára fenntartott helyek is vannak, és horgászrendünkben szerepel, hogy csak annak engedélyével szabad a másik horgász helyére dobni. A másik ok pedig az, hogy nálunk 35 db, vagy 60 kg nemes hal (kivéve a harcsa) kifogása után új területi engedélyt kell váltani, és egy ilyen "baleset" nagyon hamar összejön, de ezt sokan szeretnék elkerülni úgy, hogy nem írják be, vagy el is "titkolják" a kifogott halat, ami nem kockázatmentes dolog, mivel ilyen eset felfedésekor nagyon szigorú szankciók vannak.

Tehát a honlapunkon szereplő képek  csak a jéghegy csúcsát jelentik, nem pedig az össz fogásunkat.

Persze nem úgy kell elképzelni horgászvízünket, mintha egy nagyváros közelében lenne, és nem lehet megmozdulni a sok helyi horgásztól és napijegyestől.

Éppen ellenkezőleg van: aki idejön, a nyugalom szigetére érkezik. Nappal, munkaidőben hétköznapokon szinte senki nem horgászik, egyéb időben is 4-5 helyen horgásznak, mivel ilyenkor nehezebb a halakat kapásra bírni, de nem lehetetlen, amint azt a következő képek is tanúsítják.

zd1.jpg

2015.07.11-én fogta ezt a szép nyúrgát Nyilas Rudolf a Milotai Süllős Bányatavon,...

zd.jpg

...fia, Nyilas Kristóf pedig pedig ezt a gyönyörű tükröst fogta egy nappal később. Gratulálunk mindkettőjüknek!

zd2.jpg

Nyilas Rudi és fia, Nyilas Kristóf esti horgászatának eredménye. Sajnos nincs mihez arányítani, de a legalsó hal, az amur hossza 42 cm volt, így már sejthető, hogy ez egy szép teríték.

zd6.jpg

A távolból, Nagyváradról sajog a szíve horgászvizünkért a 69 éves Arus Tibor bácsinak, akivel évek óta tartom a baráti kapcsolatot. Ezt a 12 kg-os amurt Nagyváradnál fogta, de fogott az idén 25 kg-os harcsát is, íme a bizonyíték:

zd7.jpg

Az igazsághoz tartozik, hogy Tibor bácsi nem bízza a vakszerencsére a dolgot, nagyon sokat jár az agya a horgászmódszerek tökéletesítésén, újabbnál újabb dolgokat talál ki, (legutóbb pl. botra szerelhető elektromos kapásjelzőt fejlesztett ki - nem kell hurcolni a nehéz, speciális ágasokat, a harcsát is saját, speciális módszerével fogta) és rendkívűl kitartó horgász, de mellé még vadász is egyben. Csak gratulálni lehet neki!

z9.jpg

Arus Tibor több rekordlistás pontyot süllőt és csukát is fogott, ime egy 12 kg-os csuka ezek közül.

z8.jpg

Ezek a képek igazolják: ha nem adja fel a horgász, előbb-utóbb siker koronázza kitartását.

 

dscf3375.jpg

De térjünk vissza Milotára: ezt a 7,3 kg-os majdnem nyúrga (én úgy nevezem, hogy átmeneti) pontyot július 27.00.30. órakor fogtam. Oldalán egy valamikori harcsa harapás nyoma látható.

dscf3334.jpg

Ő már egy valódi nyúrga (a fej formája és a farka nyújtottabb), Paál Géza barátomnak ajándékoztam, aki ennek szemmel láthatóan nagyon örült. Ez egy júniusi fogásom volt, de még eddig nem szerepelt.

z95.jpg

Visszatérve a pontyok alakjára fent már egy  "duci"tőponty, alatta pedig egy "kerek" tükörponty látható, amelyeket még májusban fogtam, de még szintén nem szerepeltek. Szeretném megnézni a kerek tükörpontyot 20 kg-os korában, ami nem kizárt, hogy sikerül, mivel mindkét halat visszaengedtem. Megpróbálom magam utolérni és a korábbi hónapok fogásait is szerepeltetni fogom, amelyekhez várjuk a további képeket, de így augusztus 20-ra is gyűlt már össze jónéány  fogás(többek között 7 kg-os amur, 11 kg-os ponty), de képek sajnos még nem érkeztek meg. Várjuk azokat is, kellemes ünnepet kívánva mindenkinek!

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 19
Tegnapi: 55
Heti: 98
Havi: 710
Össz.: 204 667

Látogatottság növelés
Oldal: 2015.júliusi fogásoka weboldalad új lapjának a címét
A MILOTAI TISZAVIRÁG HORGÁSZEGYESÜLET HIVATALOS HONLAPJA - © 2008 - 2019 - mlotahorg.hupont.hu

A HuPont.hu-nál a honlap készítés egyszerű. Azzal, hogy regisztrál elkezdődik a készítés!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: sullos horgasztortenetek - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »